Προβολή της νεανικής ταινίας «Ο Ψύλλος» στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας (Κυριακή 14 Μαΐου)

Το Δη Πε Θε Ρούμελης-Λαμίας και ο Κινηματογραφικός Όμιλος του 16ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, σε συνεργασία με το “Νεανικό πλάνο”, σας προσκαλούν  στην προβολή της  ταινίας “Ο Ψύλλος” με ελεύθερη είσοδο.

 Η προβολή- που είναι η τρίτη κατά σειρά- θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας  την Κυριακή  14/5/23 ώρα 11 π.μ. με την παρουσία του Σκηνοθέτη και καλλιτεχνικού Διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους κ. Δημήτρη Σπύρου και του ηθοποιού κ. Νίκου Ζωιόπουλου.

Η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία του δημοσιογράφου Χρήστου Τσιγουρή, ο οποίος θα βρεθεί κοντά μας μέσω τηλεδιάσκεψης.

Λίγα λόγια για την ταινία

Ο Ηλίας Σειλαϊδής ζει σ’ ένα ορεινό χωριό της επαρχίας Ολυμπίας και πηγαίνει στην τελευταία τάξη του δημοτικού. Κανείς,όμως, δεν τον φωνάζει με το όνομά του–τον φωνάζουν Ψύλλο, όπως είναι o τίτλος της χειρόγραφης εφημερίδας, που συντάσσει και εκδίδει μόνος του. Ο Ηλίας αντιμετωπίζεται σκωπτικά από τους περισσότερους συγχωριανούς του,ο ίδιος όμως ονειρεύεται να ταξιδέψει. Ο «Ψύλλος» τον βοηθά να σπάσει τα σύνορα του χωριού του, τού δίνει τα φτερά να πετάξει μακριά…

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.