Οnline περιήγηση στο μοναδικό μουσείο Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη

Το Ερμιτάζ είναι ένα από τα παλαιότερα αλλά και μεγαλύτερα μουσεία στον κόσμο. ο καθώς και ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Αγίας Πετρούπολης. Φιλοξενείται σε ένα συγκρότημα έξι κτιρίων, τα παλαιά Χειμερινά Ανάκτορα στις όχθες του ποταμού Νέβα.
Τα συνολικά εκθέματα του Μουσείου είναι πάνω από 3 εκατομμύρια. Φιλοξενούνται 17.000 έργα ζωγραφικής, 600.000 graphic works, πάνω από 12.000 γλυπτά και 300.000 works of craft, 700.000 αρχαιολογικά και 1.000.000 νομισματικά ευρήματα.
Ανάμεσα στα σημαντικά εκθέματα του μουσείου, περιλαμβάνεται η συλλογή έργων δυτικοευρωπαϊκής τέχνης με έργα των Λεονάρντο ντα Βίντσι, Ωγκύστ Ροντέν, Πάμπλο Πικάσσο, Ανρί Ματίς, Πωλ Γκωγκέν, Πωλ Σεζάν, Κλωντ Μονέ, Ρέμπραντ και άλλων. Φιλοξενούνται εκθέματα από την αρχαία Ελλάδα, την Αίγυπτο και τη Ρώμη, καθώς και μεγάλες συλλογές ειδών κοσμηματοποιίας.

Η λέξη ερμιτάζ (hermitage) είναι γαλλική, εκ παραφθοράς της ελληνικής λέξης ερημητήριο. Το Ερμιτάζ ιδρύθηκε το 1764, όταν η Μεγάλη Αικατερίνη αγόρασε μια μεγάλη συλλογή δυτικοευρωπαϊκών έργων ζωγραφικής. Στη συνέχεια Ρώσοι πρέσβεις έλαβαν εντολή να αγοράσουν τις σημαντικότερες συλλογές έργων τέχνης που προσφέρονταν προς πώληση. 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.