Ο Μίλτος Πασχαλίδης στις 27 Αυγούστου στα Καμένα Βούρλα με ελεύθερη είσοδο!

Στην παραλία του Isabella Beach Bar (Galini) θα εμφανιστεί για μια μοναδική συναυλία το Σάββατο 27 Αυγούστου 2022 στις 21:30, ο Μίλτος Πασχαλίδης σε ένα μουσικό, δυναμικό και ταυτόχρονα μελωδικό ταξίδι, στο πλαίσιο του Μουσικού Φεστιβάλ του Δήμου Καμένων Βούρλων. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

O ξεχωριστός τραγουδοποιός γεννήθηκε στην Καλαμάτα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Κλασσική κιθάρα διδάχθηκε στο Ελληνικό ωδείο, στην τάξη του Χαράλαμπου Εκμετζόγλου, από τον Παναγιώτη Ιωάννου.

Πρώτη του δισκογραφική παρουσία οι «Χαΐνηδες». Δισκογραφούν μαζί τον πρώτο ομώνυμο δίσκο το 1991. Δύο χρόνια αργότερα συμμετέχει στη δημιουργία του μουσικού εργαστηρίου «Νεάρχου Παράπλους» καθώς και στον ομώνυμο δίσκο.

Το 1995 ηχογραφεί τον πρώτο προσωπικό του δίσκο, το «Παραμύθι με λυπημένο τέλος» σε παραγωγή Μάνου Ξυδούς. Παράλληλα συνεχίζει να φτιάχνει καινούργια τραγούδια και το 1998 ηχογραφεί τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο «Κακές συνήθειες».

Τον Απρίλιο του 2001 κυκλοφορεί ο τρίτος προσωπικός του δίσκος, με τίτλο «Βυθισμένες άγκυρες», σε ενορχήστρωση Νίκου Γράψα. Τον Οκτώβριο του 2003 και με τίτλο «Η μόνη μου πατρίδα είναι ο χρόνος» κυκλοφορεί και ο τέταρτος δίσκος του, με τη συμμετοχή του Σωκράτη Μάλαμα.

Στις αρχές Νοέμβρη 2005 κυκλοφόρησε ο δίσκος «Έχουν περάσει χρόνοι δέκα», ζωντανή ηχογράφηση στο θέατρο Βράχων. Τον Δεκέμβρη του 2007 κυκλοφόρησε ο έκτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο «Ψωμί και εφημερίδα». Τον Γενάρη του 2010 κυκλοφόρησε ο έβδομος προσωπικός του δίσκος με τίτλο «Ξένιος, η Κρήτη εντός μου», μια προσωπική αναδρομή στα 16 χρόνια παρουσίας του στην Κρήτη.

2012 – Αυτή η δουλειά τιτλοφορείται «Ξένοι σε ένα τόπο που αλλάζει» και προέρχεται από την ζύμωση της σχέσης του με τον Οδυσσέα Ιωάννου. Το καλοκαίρι του 2015 με δύο εκπληκτικές συναυλίες στο κατάμεστο Θέατρο Βράχων γιορτάζει τα 20 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας του. Η συναυλία ηχογραφήθηκε και κυκλοφορεί στο τέλος Νοεμβρίου 2015 σε ένα διπλό cd με τον τίτλο «ό,τι αγαπάς δεν τελειώνει».

Το όνομα του δίσκου προέκυψε από το άτιτλο συγκλονιστικό ποίημα που έγραψε ο Μάνος Ελευθερίου όταν πληροφορήθηκε το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο Μίλτος Πασχαλίδης στον οποίο ο εμβληματικός μας στιχουργός το εμπιστεύθηκε, αργότερα το μελοποίησε και το ονόμασε από μία φράση του ποιήματος, «Στη χώρα των αθώων». Ο δίσκος «Στη χώρα των αθώων» είναι ένα μουσικό έργο, βαθιά πολιτικό και ανθρώπινο «που στηρίζεται στην ιδέα της χώρας των αθώων». Είναι μια υπόθεση μεταξύ φίλων, φίλων αγαπημένων παρόντων και απόντων που στην ουσία παραμένουν ενωμένοι με χίλιους τρόπους.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.