Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις & δράσεις «80 Χρόνια Γοργοπόταμος»

Το τριήμερο 25-27 Νοεμβρίου για άλλη μια φορά η Λαμία επιβεβαίωσε ότι με σωστό σχεδιασμό μπορεί να είναι το πραγματικό κέντρο της Ελλάδας. Οι επιτυχημένες εκδηλώσεις και δράσεις που οργανώθηκαν για την 80η επέτειο της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του Λαμιώτικου κοινού αλλά και δεκάδων επισκεπτών στην πόλη μας.

· Επιστημονικό συνέδριο με ομιλητές έγκριτους καθηγητές πανεπιστημίου και ιστορικούς ερευνητές,

· Η πρώτη πανελλήνια συνάντηση 14 μουσείων Εθνικής Αντίστασης από όλη την Ελλάδα, ιστορικών και πολιτιστικών συλλόγων,

· Έκθεση φωτογραφικού και αρχειακού υλικού με ξεναγήσεις για το κοινό και τα σχολεία της πόλης μας,

· Ιστορικοί περίπατοι και

· Συναυλία από τα μουσικά σύνολα του Μουσικού Σχολείου Λαμίας

αποτέλεσαν ένα πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκαν σε τέτοια κλίμακα στην πόλη μας για τον εορτασμό της κορυφαίας πράξης της Εθνικής Αντίστασης.

Πρωτεργάτες οι Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους –Τμήμα Φθιώτιδας με την επιστημονική επιμέλεια της πανεπιστημιακού Δρ Βασιλικής Λάζου και την οργανωτική και αρχειακή επιμέλεια της προϊσταμένης των ΓΑΚ Σοφίας Βακιρτζηδέλη καθώς και με την αμέριστη συμπαράσταση και συνδρομή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Λαμιέων και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Δεκάδες είναι τα συγχαρητήρια που συνεχίζουν να λαμβάνουν οι διοργανωτές μαζί με την ενθάρρυνση να συνεχίσουν τις δράσεις τους για την μελέτη και ουσιαστική προβολή της σημαντικής αυτής περιόδου της ιστορίας μας.

Η Λαμία και η Φθιώτιδα μπορούν να αναδείξουν το πλούσιο ιστορικό και πολιτιστικό τους απόθεμα, Θερμοπύλες – Αλαμάνα – Γοργοπόταμος, και να βρεθούν στο επίκεντρο.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΦΙΛΟΙ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ»

ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ- ΤΜΗΜΑ Γ.Α.Κ. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.