Λαμία: Ρεσιτάλ από το ντουέτο κιθάρας «Duo Melis» (Παρασκευή 31 Μαρτίου)

Το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας στα πλαίσια της Άνοιξης Μουσικής στην πόλη, διοργανώνει ρεσιτάλ για δύο κιθάρες με το Duo Melis (Αλέξης Μουζουράκης – Σουζάνα Πριέτο), την Παρασκευή 31 Μαρτίου και ώρα 8.30 μ.μ., στην Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος».

Είσοδος ελεύθερη

To Duo Melis είναι ένα απ’ τα 2-3 καλύτερα κιθαριστικά ντουέτα στον κόσμο. Οι διεθνείς κριτικοί και οι μουσικόφιλοι έχουν επαινέσει τις εμφανίσεις του Duo Melis για την ένταση των συναισθημάτων, τη δεξιοτεχνία και την ενότητα του συνόλου.

Έχει εμφανιστεί σε αίθουσες συναυλιών υψηλού κύρους ,όπως το Βερολίνο Philharmonie, το Concertgebouw στο Άμστερνταμ, το Tchaikovsky Hall στη Μόσχα, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Merkin Concert Hall της Νέας Υόρκης. Έχουν κάνει συναυλίες και master classes σε διεθνή φεστιβάλ κιθάρας και διακεκριμένες σειρές συναυλιών στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι thumbnail_Duo-melis.jpg

Το Duo Melis έχει συνεργαστεί με πολλές φημισμένες ορχήστρες και μαέστρους και το ρεπερτόριό τους εκτείνεται από τη μουσική μπαρόκ έως τη σύγχρονη. Περιλαμβάνει συνθέσεις των A. Piazzolla, A. Ginastera, Leo Brouwer και άλλων καθώς και πολλές δικές τους μεταγραφές.

Το ρεπερτόριό τους επίσης περιλαμβάνει τα κοντσέρτα για δύο κιθάρες και ορχήστρα των Rodrigo, Castelnuovo-Tedesco, Roland Dyens, Leo Brouwer και Vivaldi καθώς και το πρόσφατο κοντσέρτο του Marek Pasieczny αφιερωμένο στο Duo Melis. Αφοσιωμένοι στην ιστορική έρευνα, παίζουν επίσης έργα εποχής με όργανα του 19ου αιώνα.

Ο Αλέξης Μουζουράκης σπούδασε στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας με τον καθηγητή Δημήτρη Κοντογιάννη και πήρε το πρώτο δίπλωμα στην ιστορία του Ωδείου μας με Άριστα και 1ο βραβείο. Έκτοτε, με τις πολλές διεθνείς διακρίσεις του τιμάει το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας.

Η μουσική τους πρόταση που ακούγεται τακτικά σε 3 ηπείρους του κόσμου, ενδιαφέρει τους φίλους της μουσικής στη Λαμία.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.