Λαμία: Με επιτυχία η τελετή απονομής των βραβείων του 8ου Διεθνούς Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ζωοφιλίας (ΦΩΤΟ)

Για  8η συνεχή χρονιά ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων και στα πλαίσια των εκδηλώσεων «+υπάρχω» διοργάνωσε  με επιτυχία την Τελετή Απονομής Βραβείων του 8ου Διεθνούς Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ζωοφιλίας.

Η εκδήλωση, που είναι μια πρωτοβουλία της εικαστικού και μέλους του Συλλόγου Νίκης Βλάχου  πραγματοποιήθηκε  το βράδυ του Σαββάτου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων.

Στην εκδήλωση  που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Λαμιέων παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Στασινός, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βίβιαν Αργύρη και Γ. Λάμπρου, μέλη και φίλοι του συλλόγου καθώς και   οι νικητές  του λογοτεχνικού διαγωνισμού που ήρθαν από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να παραλάβουν τα βραβεία τους.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν ο μουσικός Κώστας Νέλλας  που μελοποίησε και  ερμήνευσε με  μαθήτριες του Μουσικού σχολείου Λαμίας  διακριθέντα ποιήματα του διαγωνισμού ενώ  οι Απόστολος Ρούσκας και Νέστορας Τσιάτσιος    απήγγειλαν βραβευμένα  έργα  και παρουσίασαν ένα μικρό θεατρικό δρώμενο.

Παράλληλα στο φουαγέ του Πολιτιστικού Κέντρου  λειτουργούσε έκθεση  ζωγραφικής  «+υπάρχω» της εικαστικού Νίκης Βλάχου.

Το καλωσόρισμα της Προέδρου του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας κ. Έφης Γρίβα

Σας καλωσορίζουμε στην τελετή απονομής βραβείων του 8ου Διεθνούς Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ζωοφιλίας που διεξάγεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων +υπάρχω.

+υπάρχω,+υπάρχουμε εμείς οι άνθρωποι και τα ζώα σε ένα πλανήτη που θεωρούμε καταχρηστικά δικό μας.

Ο Διαγωνισμός μας που πραγματοποιείται για 8η συνεχόμενη χρονιά εμπνεύστηκε από τη Νίκη Βλάχου η οποία και ανέλαβε όλη τη διαδικασία .

Αφορμή ο »εορτασμός» της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων στις 4 Οκτωβρίου.

Δεν θεωρείται βέβαια γιορτή αλλά είναι ημέρα κατά την οποία θυμίζουμε στην ανθρωπότητα την ταπεινή ύπαρξη των ζώων και της ζητούμε να δει με τα μάτια της ψυχής την αδικία που διαπράττεται σε βάρος τους.

Και είναι κανόνας ότι η λογοτεχνία ανθίζει μέσα στον πόνο, τη δυστυχία, την ανάγκη, την αγάπη.

Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης στις οποίες βρίσκονται τα περίπου τρία εκατομμύρια αδέσποτα στη χώρα μας, ο βασανισμός των παραγωγικών,των γουνοφόρων ζώων και των πειραματόζωων για τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτισμού, η ανηλεής εξόντωση της άγριας πανίδας αλλά και τα έντονα συναισθήματα που παράγει η σχέση με τα δικά μας αγαπημένα ζώα, αποτελούν την πηγή της έμπνευσης της ζωοφιλικής λογοτεχνίας.

Εκ μέρους του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας ευχαριστούμε όσους λάβατε μέρος στο διαγωνισμό, τον Δήμο Λαμιέων που μας φιλοξενεί και οργάνωσε την σημερινή εκδήλωση καθώς και όλους όσους παραβρίσκεστε απόψε μαζί μας.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση με τον φακό του altpress ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.