Κυριακή 3/11: Δέκα χρόνια Πανελλήνιος Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός- Λαμία, πλ. Ελευθερίας, ώρα 11.π.μ.

«Οι απελπισμένοι γίνονται οι πιο καλοί επαναστάτες» Τ. Λειβαδίτης

Δέκα χρόνια κοινής πορείας συμπληρώνονται φέτος για το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας. Δέκα χρόνια κοινής πορείας απλών, καθημερινών μητέρων, οι οποίες ενώθηκαν απ’ άκρη σ’ άκρη σ’ ολόκληρη την Ελλάδα κατά χιλιάδες και μοιράστηκαν φόβους, ανησυχίες, αγωνίες, ανασφάλειες, απόγνωση, απελπισία, ελπίδα, πίστη, αγάπη, αφοσίωση, ειλικρίνεια, αναγνώριση, επιτυχίες.

Δημιούργησαν μια διαδικτυακή κοινότητα, δημιούργησαν μια ευρεία οικογένεια όπου η καθεμία έδωσε κομμάτι της ψυχής της και με υπομονή και επιμονή, έβαλε το λιθαράκι της για την αλλαγή που θα χαίρονται αύριο τα παιδιά μας. Μέσα στα δέκα χρόνια, η αγάπη μας και η πίστη μας στην αξία του θηλασμού, κατόρθωσε ώστε τα απαξιωτικά και περιπαικτικά σχόλια των πρώτων χρόνων, να μετατραπούν σε σχόλια απορίας, γιατί κάποιος να συνεχίζει να πραγματοποιεί εκδηλώσεις για κάτι που θεωρείται πλέον δεδομένο και αυτονόητο; Για την δικιά μας γενιά και τις προηγούμενες, ο θηλασμός δεν ήταν δεδομένος, δεν ήταν αυτονόητος και οι στατιστικές το αποδεικνύουν περίτρανα.

Δώσαμε έναν αγώνα ψυχής και βγήκαμε νικήτριες. Καταφέραμε αυτό που στα μάτια μας τα πρώτα χρόνια φάνταζε αδύνατον. Αλλάξαμε εγκατεστημένη νοοτροπία δεκαετιών. Δεν ήταν ένας εύκολος αγώνας. Στη διάρκεια των ετών κουραστήκαμε, γονατίσαμε, κλονιστήκαμε, κλάψαμε, απογοητευτήκαμε. Όπλο μας ήταν μονάχα η αγάπη μας και η πίστη μας για το φυσικό.

Ο θηλασμός είναι πια μέρος της ζωής μας. Πολλοί εχθροί έγιναν φίλοι και συνοδοιπόροι. Υπάρχει πλέον μια μεγάλη αλυσίδα βοήθειας και ενημέρωσης. Ο θηλασμός πήρε ξανά την θέση που του αξίζει.

Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2019

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, διοργανώνει τον 10ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε περισσότερες από 50 πόλεις σε όλη την Ελλάδα!

Το φετινό μας σύνθημα: «10 Χρόνια ΘηλάΖΟΥΜΕ»

Για τη Λαμία τη διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος η ομάδα:

“Λαμία: Ομάδα Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας” (https://www.facebook.com/groups/omada.thilasmou.lamias/) και σας προσκαλεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 και ώρα προσέλευσης 11:00 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας (σε περίπτωση βροχής στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων), σε μια εκδήλωση γιορτή για τον μητρικό θηλασμό!

Σε αυτήν τη γιορτή δίνεται η αφορμή στις μητέρες – μέλη των ομάδων του Δικτύου μας να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα». Στόχος μας είναι η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς τον θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει τη νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού.

Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, θηλάζουσες ή μη, μέλλουσες μητέρες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλους και λοιπούς συγγενείς, ΟΛΟΥΣ εσάς που στηρίζετε τον μητρικό θηλασμό και όσους θέλετε να ενημερωθείτε, να γιορτάσουμε μαζί την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού.

Η εκδήλωση έχει διαμορφωθεί έτσι, ώστε να μπορούν να απασχοληθούν οι μικροί μας φίλοι από τις 11:00 π.μ. έως και τις 2:00 μ.μ. Θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, θα γίνουν συζητήσεις και θα γνωριστούμε από κοντά! Για τις μητέρες που θα θηλάσουν μαζί, θα υπάρχουν δωράκια και εκπλήξεις!!!

* To 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση στο facebook, #ΠΤΔΘ2019: https://www.facebook.com/events/

Οι διοργανώτριες και διαχειρίστριες της Ομάδας Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Λαμίας: Αγγελική Ζησοπούλου, Κωνσταντίνα Καραγιοβάννη, Χριστίνα Κόγια, Αθανασία Κριτσιμά, Ζωή Τσούτσου

Βρείτε τα σημεία συνάντησης σε περισσότερες από 50 πόλεις, εδώ: https://www.facebook.com/thilazo

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.