Θερμοπύλεια 2020: Συναυλία Ξαρχάκου, Λυσιστράτη από Εθνικό, μπαλέτο από τη Λυρική, φωτιστική ανάδειξη μνημείου του Λεωνίδα

Φέτος συμπληρώνονται 2500 χρόνια από την ιστορική μάχη των Θερμοπυλών, το 480 π.Χ., που αποτέλεσε έκτοτε ορόσημο στην παγκόσμια ιστορία και σημείο αναφοράς ηρωισμού, πατριωτισμού και υπέρβασης των ανθρωπίνων ορίων.

Για την ιστορική αυτή επέτειο, είχαμε σχεδιάσει εκδηλώσεις αντίστοιχης λαμπρότητας, όμως η πανδημία και η δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο τόπος μας, μας οδήγησαν να αλλάξουμε τους σχεδιασμούς μας.

Έτσι, τιμώντας την ιστορία και τις ρίζες μας, δώσαμε τη δική μας μικρή μάχη, κρατώντας ζωντανή τη φλόγα του θεσμού των Θερμοπυλείων.

Σχεδιάσαμε και προγραμματίσαμε μια εβδομάδα πολιτισμού από 26 έως 31 Αυγούστου,  στο πλαίσιο του θεσμού των Θερμοπυλείων 2020,  που θα διεξαχθούν στον αρχαιολογικό χώρο του πεδίου της μάχης, με απόλυτο σεβασμό στο τοπίο και τηρώντας σχολαστικά όλα τα πρωτόκολλα υγειονομικής  ασφάλειας. Με ειδική διαρρύθμιση θέσεων και όλες τις προφυλάξεις που απαιτούνται.

Τις εκδηλώσεις αυτές ανακοινώνουμε σήμερα.

Όμως είναι προφανές ότι είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε την οποιαδήποτε απόφαση και τις οδηγίες της Πολιτείας που θα  ληφθούν για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, από τους κινδύνους διάδοσης του COVID-19. Αυτό σημαίνει ότι αν υπάρξουν εντολές ή κατευθύνσεις από τις αρμόδιες αρχές, ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός ανατρέπεται.

Η εξέλιξη λοιπόν της κατάστασης  της πανδημίας  θα καθορίσει αν τελικά θα διεξαχθούν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις   «Θερμοπύλεια 2020».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020 – Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

«Θερμοπύλες Υπό το φώς» ώρα: 20:30

Παρουσίαση φωτιστικής ανάδειξης του μνημείου του Λεωνίδα και του περιβάλλοντος αρχαιολογικού χώρου, από τη Στέλλα Κάλτσου, υπό τους ήχους της μουσικής του Βαγγέλη Παπαθανασίου. Ο νέος φωτιστικός σχεδιασμός θα αναδεικνύει το τοπίο των Θερμοπυλών κάθε βράδυ έως τη λήξη των εκδηλώσεων.

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Εθνικό Θέατρο, «Λυσιστράτη»

Ώρα προσέλευσης: 19:30

Η αντιπολεμική κωμωδία του Αριστοφάνη, αποτελεί έργο αναφοράς στο παγκόσμιο θέατρο. Η παράσταση παρουσιάζεται λίγες ημέρες από την πρεμιέρα της στην Επίδαυρο, σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου.

Πληροφορίες για το έργο και την παράσταση:

Η Λυσιστράτη γράφτηκε το 411 π.χ. Μια χρονιά που η πόλη–κράτος της Αθήνας βρίσκεται στη δυσκολότερη καμπή της εν μέσω Πελοποννησιακού Πολέμου. Η Σικελική εκστρατεία έχει καταλήξει σε πανωλεθρία και ο Αλκιβιάδης έχει αυτομολήσει στην πλευρά των Σπαρτιατών, οι οποίοι οχυρωμένοι στη Δεκέλεια επιτίθενται με σφοδρότη-τα στους Αθηναίους. Εντός των τειχών η κατάσταση είναι εξίσου ζοφερή καθώς οι πολιτικοί τριγμοί οδηγούν σε αποδυνάμωση την Εκκλησία του Δήμου, και οι ολιγαρχικοί κάνουν έντονη την παρουσία τους.

Ο Αριστοφάνης παρουσιάζει τη Λυσιστράτη στα Λήναια του 411 πΧ., μεταφέροντας τη γυναίκα, από τον «Οίκο» στο «Δήμο» όπως θα κάνει αργότερα και στις Εκκλησιάζουσες, και προσφέροντάς της τη δυνατότητα πολιτικής δράσης για όσα αφορούν στο σπίτι αλλά και στην πόλη της.

Η Λυσιστράτη, που μπορεί να «λύσει στρατούς», σίγουρα μπορεί να φτιάξει τη δική της «ουτοπία». Και κάπως έτσι ο Αριστοφάνης μέσω της κωμωδίας του κλείνει το μάτι στην πολιτική, προτείνοντας μια λύση που βρίσκεται «έξω από τα καθιερωμένα».

Υπόθεση: Είκοσι χρόνια μετά την έναρξη του πελοποννησιακού πολέμου, η Αθήνα και η Σπάρτη συνεχίζουν έναν πόλεμο που φαίνεται να μην έχει τέλος. Οι ανθρώπινες απώλειες και οι καταστροφές βαίνουν αμείωτες και από τις δύο πλευρές, ενώ κάθε προσπάθεια ειρήνης έχει αποτύχει. Η Αθηναία Λυσιστράτη όμως δεν απελπίζεται και προτείνει ένα ανορθόδοξο σχέδιο για την παύση των εχθροπραξιών.

Μαζί με τη Λαμπιτώ, την επικεφαλής των γυναικών της Σπάρτης, κηρύσσουν πάν-δημη και αυστηρή σεξουαλική αποχή των γυναικών, με στόχο να οδηγήσουν τους ά-ντρες των δύο αντιμαχόμενων πλευρών σε συνθηκολόγηση και σύναψη ειρήνης.

Η Λυσιστράτη ενισχύει το σχέδιό της εμποδίζοντας την πρόσβαση των ανδρών στο δημόσιο ταμείο, που φυλάσσεται στην Ακρόπολη, εγκαθιστώντας εκεί μια ομάδα φρού-ρησης από ηλικιωμένες γυναίκες.

Παρά τις ποικίλες κωμικές αντιδράσεις, τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών, το ειρηνευτικό σχέδιο φαίνεται να αποδίδει καρπούς και η στρατηγική της Λυσιστράτης αποδεικνύεται  αποτελεσματική.

Η Eιρήνη δεν θα αργήσει να κάνει την εμφάνισή της με τη μορφή μιας νέας και ό-μορφης γυναίκας, που θα δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα των εορτασμών μέσα στην Ακρόπολη.

Συντελεστές:

Μετάφραση :Σωτήρης Κακίσης

Δραματουργική επεξεργασία – Σκηνοθεσία : Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος

Σκηνικά : Όλγα Μπρούμα

Κοστούμια  : Άγγελος Μέντης

Μουσική : Κατερίνα Πολέμη

Κίνηση : Τάσος Καραχάλιος

Φωτισμοί : Νίκος Βλασόπουλος

Μουσική διδασκαλία : Μελίνα Παιονίδου

Βοηθός σκηνοθέτη :Αναστασία Στυλιανίδη

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά) Πάρης Αλεξανδρόπουλος, Βίκυ Βολιώτη, Στεφανία Γουλιώτη, Βαγγέλης Δαούσης, Δάφνη Δαυίδ, Στέλιος Ιακωβίδης, Γιάννης Κότσιφας, Νε-φέλη Μαϊστράλη, Γιώργος Ματζιάρης, Ελπίδα Νικολάου, Αγορίτσα Οικονόμου, Οδυσσέ-ας Παπασπηλιόπουλος, Βίκυ Σταυροπούλου, Νίκος Ψαρράς

Δευτέρα  31 Αύγουστου

Σταύρος Ξαρχάκος: 5 Λαϊκές Μορφές

Ώρα προσέλευσης: 19:30

Ο σπουδαίος μας συνθέτης, διευθύνοντας επταμελή ορχήστρα κορυφαίων σο-λίστ που τον πλαισιώνουν και φωνητικά, θα μας χαρίσει ένα σπάνιο ταξίδι ήχων και συναισθημάτων στα μουσικά έργα του ιδίου, καθώς και των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Βασίλη Τσιτσάνη και Μάρκου Βαμβακάρη.

Την επταμελή ορχήστρα απαρτίζουν οι διακεκριμένοι μουσικοί :

Νεοκλής Nεοφυτίδης (πιάνο)

Βασίλης Δρογκάρης (ακορντεόν)

Αλέξανδρος Καψοκαβάδης (κλασική κιθάρα, νυκτά έγχορδα)

Γιώργος Λιμάκης (κιθάρα)

Αντώνης Τζίκας (κοντραμπάσο)

Ηρακλής Ζάκκας (μπουζούκι , μπαγλαμάς, τζουράς)

Δημήτρης Ρέππας (μπουζούκι , μπαγλαμάς, τζουράς)

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου

Εθνική Λυρική Σκηνή: Σόλο Μπαλέτο

Μία σόλο χορογραφία στο χώρο του Κέντρου Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών, σε διαδοχικές παρουσιάσεις.

‘Ωρες παρουσίασης: 13:00, 13:45, 14:30.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: viva.gr

(Θα ενημερωθείτε για την έναρξη διάθεσης των δελτίων εισόδου στο αμέσως επόμενο διάστημα)

Αυστηρή ώρα προσέλευσης υπαίθριων εκδηλώσεων: 19:30

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν χωρίς καθυστέρηση στην καθορισμένη ώρα έναρξης. Μετά την έναρξη καμία είσοδος δε θα επιτρέπεται στο χώρο της εκδήλωσης.

Απαραίτητη η χρήση ατομικής μάσκας.

Διοργανωτές:

Δήμος Λαμιέων

Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης

Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Λαμιέων

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Νίκος Ορφανός

Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας Ευρυτανίας

 

Βιογραφικό σημείωμα Νίκου Ορφανού:

Γεννήθηκε στον Κορυδαλλό Αττικής το 1969. Μεγάλωσε στο Ρέντη και κατάγεται από τον πατέρα του από το Χουδέτσι Ηρακλείου Κρήτης και από τη μητέρα του από τον Άγιο Δημήτριο Ευρυτανίας.

Aπόφοιτος της Δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης (1991) και της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών (τομέας παιδαγωγικής – ψυχολογίας-1995).

Το 2021 ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό του στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στον τομέα Διοίκησης Πολιτιστικών Μονάδων (cultural management).

Διδακτική και Παιδαγωγική εμπειρία:

Εργάστηκε ως επιμορφωτής θεάτρου και υπεύθυνος της θεατρικής ομάδας της Θεραπευτικής Κοινότητας Νόστος, στη Σαλαμίνα, κατά τη διετία 2004-2006, όπου και σκηνοθέτησε τρεις παραστάσεις με τα μέλη της κοινότητας και μία με το σύλλογο γονέων.

Έχει σκηνοθετήσει τους «Όρνιθες» με το 10ο Γυμνάσιο Πειραιά, παράσταση που έλαβε μέρος και στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Θεατρικούς αγώνες, 2003.

Υπήρξε καθηγητής υποκριτικής τη διετία 2008 – 2010 στη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου στον Πειραιά.

Ήταν υπεύθυνος του θεατρικού εργαστηρίου της Vodafone Ελλάδας, τμήμα παιδιών & ενηλίκων.

Είναι ιδρυτής και υπεύθυνος παιδαγωγικού και καλλιτεχνικού σχεδιασμού εκπαιδευτικών εργαστηρίων της Αστικής μη κερδοσκοπικής καλλιτεχνικής εταιρείας με την επωνυμία StoryPlay – “Κέντρο Υποκριτικής & Αφηγηματικής Τέχνης”, με αντικείμενο την οργάνωση & διεξαγωγή εκπαιδευτικών εργαστηρίων δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά & εφήβους, καθώς και θεατρικές παραγωγές.

Περισσότερα για τη StoryPlay μπορείτε να δείτε και εδώ: http://storyplay.gr

***Οι παραστάσεις “Τάβλι”, “η Γιαγιά”, “Romantic Fools”, ¨Μάκης” & “Παπάγια-Μάντολες” είναι παραγωγές & συμπαραγωγές του Κέντρου υποκριτικής & Αφηγηματικής Τέχνης.

Μέχρι τώρα  η Storyplay έχει διεξάγει:

α. Εξαήμερο Πασχαλινό Camp 2017 για τη Vodafone Ελλάδας.

β. Καλοκαιρινό δεκαήμερο camp για τη Vodafone Ελλάδας, καλοκαίρι 2017.

γ. Πενθήμερο Camp για τα Duty Free Shops, καλοκαίρι 2017.

δ. Τρία καλλιτεχνικά εργαστήρια για το Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής του Ικα, Νοέμβριος 2017.

ε. Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά της Vodafone Ελλάδας, μουσείο Μπενάκη, Δεκέμβριος 2017.

στ. Εξαήμερο Πασχαλινό Camp για τη Vodafone Ελλάδας, 2018.

ε. Δεκαήμερο καλοκαιρινό camp για τα παιδιά των Duty Free Shops, 2018.

z. Χριστουγεννιάτικη θεματική γιορτή για τη ναυτιλιακή εταιρεία Euronav, 2018.

η. Χριστουγεννιάτικη θεματική γιορτή για την εταιρεία McKinsey, 2018.

θ. Δεκαήμερο καλοκαιρινό camp για τη Vodafone Ελλάδας, 2019.

ι. Δεκαήμερο καλοκαιρινό camp για τα Duty Free Shops, 2019.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ:

Σκηνοθεσίες στο ελεύθερο θέατρο:

Σκηνοθέτησε το μονόλογο ο Οργισμένος Σεφ του Α.Κρύσιλα στο φεστιβάλ μονολόγων στο θέατρο Από Κοινού, Μάιος 2017.

Σκηνοθέτησε και μετάφρασε την κωμωδία του Rich Orloff  “Romantic Fools” στο θέατρο Underground στην Αθήνα την άνοιξη του 2016 καθώς και σε καλοκαιρινή περιοδεία στην Ελλάδα την ίδια χρονιά.

Σκηνοθέτησε και έπαιξε στο μονόλογο του Βασίλη Κατσικονούρη, “ο Μάκης” στο θέατρο Μεταξουργείο, τη σεζόν 2015-2016 και σε περιοδεία σε επιλεγμένες πόλεις (Λαμία, Λάρισα, κ.α.).

Σκηνοθέτησε το έργο του Δημήτρη Ψαθά «Μαντάμ Σουσού» στο θέατρο Όψεις στην Καρδίτσα, το χειμώνα του 2015 -16.

Σκηνοθέτησε το έργο του Δ. Κεχαΐδη “Η Βέρα” στον πολυχώρο Αλεξάνδρεια, στην πλ. Αμερικής, το χειμώνα 2013-14.

Σκηνοθέτησε και έπαιξε μαζί με τον Κώστα Κάππα, το μονόπρακτο του Δ. Κεχαΐδη, «το Τάβλι», σε μια παραδοσιακή αυλή στου Ψυρρή, τον Ιούλιο του 2011., σε καλοκαιρινή και χειμερινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, από το καλοκαίρι του 2011 μέχρι το Μάιο του 2012, και ξανά στην αυλή που πρωτοανέβηκε όλο το καλοκαίρι του 2012.

Σκηνοθέτησε  και έπαιξε στο έργο των Δ. Κεχαΐδη και Ε. Χαβιαρά «Δάφνες &Πικροδάφνες», μια συμπαραγωγή του θεάτρου «Όψεις» της Καρδίτσας και του Δη.Πε.Θε. Βόλου- χειμώνας 2009-2010.

Σκηνοθέτησε και έπαιξε στην επιθεώρηση 5-Βαριετέ στο Madclub στην Αθήνα-χειμώνας 2007.

Ως ηθοποιός:

Τη σεζόν 2019-20 πρωταγωνιστεί στο αστυνομικό έργο της Αγκάθα Κρίστι “ο Απρόσκλητος Επισκέπτης” που παρουσιάζεται στο θέατρο Ελιάρτ, καθώς και στο έργο για παιδιά του Γιώργου Λεμπέση “ο Ουρανένιος” που παρουσιάζεται στο θέατρο Ζίνα στην Αθήνα.

Έχει συνεργαστεί με το Θέατρο Τέχνης στις παραστάσεις:

«Ειρήνη» Επίδαυρος 1989,

«Αχαρνής» Διεθνές φεστιβά Μέριδας- Ισπανία καλοκαίρι 1990, σε σκην. Κ. Κουν, «Το φιντανάκι» χειμώνας 1988-1989,

«Οδυσσέα γύρισε σπίτι» Ηρώδειο καλοκαίρι 1990,

«Πλούτος»-Ερμής-Επίδαυρος 1994,

«Ο μικρός πρίγκιπας»-χειμώνας 1994-1995,

«Τριάντα χρόνια ακριβώς»-χειμώνας 1994-1995,

«Οι δίδυμοι της Βενετίας»-χειμώνας 1993-1994 σε σκηνοθεσία Μ. Κουγιουμτζή, «Φιλοκτήτης»-καλοκαίρι 1989,

«Ο Γάμος» χειμώνας 1991-1992,

«Ιφιγένεια εν Αυλίδι» Επίδαυρος 1990 σε σκηνοθεσία Γ. Λαζάνη.

Στο ελεύθερο Θέατρο:

“Ερωτευμένος Σαίξπηρ” του Λι Χολ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, Θέατρον, Ίδρυμα Μείζωνος Ελληνισμού-Ελληνικός Κόσμος, χειμώνας 2018-19.

“Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη” του Δ. Ποταμίτη, σε σκηνοθεσία Νανάς Νικολάου, Θέατρον, Ίδρυμα Μείζωνος Ελληνισμού-Ελληνικός Κόσμος, χειμώνας 2018-19.

“12 Ένορκοι” του Ρέτζιναλντ Ρόουζ, στο θέατρο Αλκμήνη, χειμώνας 2017-18.

“Η Θηλειά” του Πάτρικ Χάμιλτον, στο θέατρο Αργώ, χειμώνας 2016-17

«Καγκουρό» του Β. Κατσικονούρη στο θέατρο Σταθμός, χειμώνας 2016-17

«Ο Μάκης» του Β. Κατσικονούρη στο θέατρο Μεταξουργείο, άνοιξη-χειμώνας 2015.

“Λα Νόννα” του Φ. Κόσσα, στο θέατρο Ακάδημος, χειμώνας 2013-14.

“Ένας άνθρωπος υπό Χρεοκοπία” του Ντ. Λεσκό, στο θέατρο Skrow, άνοιξη-φθινόπωρο 2013.

“Η Γιαγιά” του Ντ. Σπυρόπουλου, στο θέατρο Διάνα, χειμώνας 2012-13

«Το Τάβλι» του Δ.Κεχαΐδη σε μια παραδοσιακή αυλή στην Αθήνα, καλοκαίρι 2011, περιοδεία σε όλη την Ελλάδα το χειμώνα 2011-2012, και ξανά στην Αυλή όλο το καλοκαίρι του 2012.

«Δάφνες και Πικροδάφνες» στο θέατρο Όψεις στην Καρδίτσα σε συμπαραγωγή με το Δη.Πε.Θε. Βόλου, το χειμώνα 2009-2010.

«Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», 2008-2009 και καλοκαίρι 2009.

«Δωδέκατη Νύχτα», καλοκαίρι 2008.

«Φεγγάρι για καταραμένους», χειμώνας 1997-1998.

«Ο υπολοχαγός του Ίνισμορ», Θέατρο του Νέου Κόσμου, χειμώνας 2003-2004.

«Άνθρωποι και ποντίκια», Θέατρο της Άνοιξης, χειμώνας 2004-2005.

«Η κωμωδία των παρεξηγήσεων», καλοκαίρι 2002 &«Καυγάδες στην Κιότζα» καλοκαίρι 1999, Δη.Πε.Θε. Κοζάνης.

«Όνειρο καλοκαιριάτικης νύχτας», καλοκαίρι 2003 &«Σκλαβί» στο Δη.Πε.Θε. Καλαμάτας, χειμώνας 2002-2003.

«Εσωτερικές Φωνές», Δη.Πε.Θε. Λάρισας, χειμώνας 1998-1999.

«Η Λοκαντιέρα», χειμώνας 2005-2006, θέατρο Όψεις, Καρδίτσα.

«ο Λεπρέντης», Θέατρο Όψεις, χειμώνας 2006-2007.

«Ο Ντάνι και η βαθιά γαλάζια θάλασσα», Θέατρο του Ν. Κόσμου, χειμώνας 2000-2001.

«Ωχ, τα νεφρά μου», Εταιρικός Θίασος ΣΕΗ,2007, καλοκαίρι 2007.

Στον κινηματογράφο έχει παίξει στις ταινίες:

“Τζαμάϊκα” του Αντρέα Μορφονιού, 2018.

“Chevalier” της Α. Ρ. Τσαγγάρη, 2015,

«Το Δέντρο & η Κούνια» της Μαρίας Ντούζα, 2012,

“Short Fuse” του Αντρέα Λαμπρόπουλου, 2015,

“Πέμπτη & 12” του Θ. Τσαλταμπάση, 2014,

«Artherapy», του Νίκου Περάκη, 2009,

«Ένας κι ένας», του Νίκου Ζαπατίνα, 2000,

«Με μια κραυγή», της Βασιλικής Ηλιοπούλου, 1995,

«Λευτέρης Δημακόπουλος», του Περικλή Χούρσογλου, 1993.

Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί στις σειρές:

«Το Νησί»,

«Μπαμπά μην τρέχεις»,

“Το σπίτι της Έμμας”

«Το πιο γλυκό μου ψέμα»,

«Αναστασία»,

«Γόβα στιλέτο»,

«Τζιβαέρι»,

«Απών»,

«Έλα ν’αγαπηθούμε»,

«Ανατομία ενός εγκλήματος»,

«Μια νύχτα σαν κι αυτή»,

«Εντιμότατοι κερατάδες»,

«Όλα του γάμου δύσκολα»,

«Εφτά θανάσιμες πεθερές»,

«Το φτερούγισμα του γλάρου»,

«Στα φτερά του έρωτα».

«Εργαζόμενη Γυναίκα»

«Μ&Μ».

Είναι ιδρυτικό μέλος του σωματείου «Διάζωμα» για την αναστήλωση και επαναλειτουργία όλων των αρχαίων ελληνικών θεάτρων, καθώς και του «Κέντρου Μελέτης &Διάδοσης Μύθων &Παραμυθιών».

‘Εχει αρθρογραφήσει στα σάιτ protagon.gr, themachine.gr & rockyourlife.gr, liberal.gr.

Υπηρέτησε τις γειτονιές που μεγάλωσε ως βουλευτής της Β περιφέρειας Πειραιά, για επτά μήνες, από Ιανουάριο μέχρι Σεπτέμβριο του 2015.

Είναι παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Αντιγόνη Παφίλη και έχουν ένα γιο. Κατοικεί στην Αθήνα.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.