«Η Φαλακρή Τραγουδίστρια» στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας!(26,27 & 28 Ιαν.)

Μια ξεχωριστή παράσταση, για λίγες μόνο ημέρες, έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας!

Η θεατρική ομάδα Θεραστές, επιστρέφει στο σανίδι του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας με το έργο «Η Φαλακρή Τραγουδίστρια» του Eugene Ionesco, στις 26, 27 και 28 Ιανουαρίου 2019.

Λίγα λόγια για το έργο: Γράφηκε γύρω στο 1948 και έχει παιχτεί σε όλον τον κόσμο με εντελώς διαφορετικές ερμηνείες κάθε φορά. Οι ήρωες του, είναι άνθρωποι θαρρείς με νοητική διαταραχή, γεγονός που αποτυπώνεται στα λόγια τους.

Ο Κύριος και η Κυρία Σμιθ είναι ένα ζευγάρι Εγγλέζων μικροαστών, αλλά καθόλου συνηθισμένο. Αγαπούν να διαφωνούν, κυρίως γιατί έχουν μάθει να μιλάνε και όχι να ακούν. Άλλωστε ό,τι κι αν πουν δεν έχει καμία απολύτως λογική. Ο Κύριος και η Κυρία Μάρτιν είναι ένα ζευγάρι παντρεμένων που όμως πάσχουν από αμνησία και έτσι παρόλο που βλέπονται καθημερινά, δεν αναγνωρίζουν ο ένας τον άλλο.

Ένα βράδυ πηγαίνοντας επίσκεψη στο σπίτι των Σμιθ, θα εμπλακούν άθελά τους σε μια ιστορία παραλόγου! Ο Πυροσβέστης εισβάλλει το ίδιο βράδυ στο σπίτι των πρώτων, για να διηγηθεί ασυνάρτητα ανέκδοτα και φεύγει το ίδιο ξαφνικά για να προλάβει μια πυρκαγιά που θα ξεσπάσει στην άλλη άκρη της πόλης, για την οποία είναι ενήμερος εδώ και τρεις ημέρες! Η υπηρέτρια Μαρία, έχει συνάψει σχέση με τον Λοχαγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, είναι αυθάδης απέναντι στους Σμιθ, βάζει τις φωνές στους Μάρτιν, αρέσκεται στο να παρουσιάζει τον εαυτό της ως μυστικό ντετέκτιβ ενώ επιμένει να αφιερώσει ένα ποίημα στον αγαπημένο της Πυροσβέστη, παρά τις αντιρρήσεις των υπολοίπων ηρώων.

Τελικά θα καταφέρουν να συνεννοηθούν ποτέ μεταξύ τους τα έξι αυτά πρόσωπα; Γιατί τα τρία τέταρτα της πόλης ονομάζονται Μπόμπυ Ουάτσον; Όταν χτυπάει το κουδούνι μιας πόρτας υπάρχει κάποιος έξω από την πόρτα ή όχι; Γιατί το ρολόι του τοίχου είναι πνεύμα αντιρρησίας; Και ποια είναι επιτέλους αυτή η Φαλακρή Τραγουδίστρια;

Ηθοποιοί: Σπύρος Μπουρούνης, Ευαγγελία Καρβούνη, Πάνος Καρτέρης, Φωτεινή Φύκα, Θύμιος Τέλειος και Αναστασία Σιδηρά.

Έσοδα θα διατεθούν για το Ορφανοτροφείο Θηλέων Λαμίας.

Γενική είσοδος: 5,00 ευρώ

Ώρα έναρξης: 21:00

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.