«Η μεγαλοψυχία του Τίτου»: Μια ξεχωριστή παράσταση όπερας που απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του Λαμιώτικου κοινού (φωτο)

Μια ξεχωριστή παράσταση την όπερα «Η μεγαλοψυχία του Τίτου» (La Clemenza di Tito) του W. A. Mozart απολαύσαμε το βράδυ του Σαββάτου  στη σκηνή του  Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας από τους Νέους της Όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

΄Ενα έργο του μεγάλου συνθέτη Αμαντέους Μότσαρτ για την αλήθεια και την ομόνοια, την προδοσία, τη συγχώρεση, την αγάπη και τη φιλία 

Την παράσταση που ήταν με ελεύθερη είσοδο για το κοινό οργάνωσαν ο Δήμος Λαμιέων και το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας σε συνεργασία με το πρόγραμμα “Οι Νέοι της Όπερας”, που προσφέρει η Εθνική Λυρική Σκηνή σε νέους λυρικούς καλλιτέχνες με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ι. Λάτση.

Η μουσική διδασκαλία και διεύθυνση του μουσικού συνόλου ήταν  του αρχιμουσικού Μιχάλη Παπαπέτρου, η σκηνοθεσία της Μάρθας Τομπουλίδου, η σκηνογραφία και τα κουστούμια της Αλεξίας Θεοδωράκη και η επιμέλεια κίνησης της Ζυστίν Γκουσσό. Υπεύθυνος του προγράμματος “Οι Νέοι της Όπερας” ήταν  ο Βαγγέλης Χατζησίμος.

 Να σημειώσουμε την εξαιρετική  παρουσία  της Δημοτικής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας  με μικρό μουσικό και φωνητικό σύνολο.

Διανομή των ρόλων:

Τίτος Βεσπασιανός: Χρυσόστομος Καλογριδάκης

Βιτέλλια: Άννα Σμέρου και Λιάνα Κοκόση

Σέξτος: Ιουλία Σπανού

Άννιος: Κατερίνα Μποτώνη

Σερβίλια: Μαρία Αλεξάνδρου /Αιμιλία Τσιμιδάκη

Πόπλιος: Μαρίνος Ταρνανάς/ Γιώργος Παπαδάκης

Μια εξαιρετική παράσταση με νέους  λυρικούς καλλιτέχνες και μουσικούς που δίκαια απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.