Εργαστήρι Εισαγωγής στη Σκηνοθεσία & Προβολή της ταινίας «Ο Μανάβης», στη «Χώρα» (Πέμπτη, 7 Ιουλ.)

Οι δράσεις του 1ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ στα πλαίσια του Φεστιβάλ Οίτης συνεχίζονται με το Εργαστήρι της Εισαγωγής στη Σκηνοθεσία με εισηγητή τον καταξιωμένο σκηνοθέτη Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο, την Πέμπτη 7/7 και ώρα 7 το απόγευμα στον Τόπο Τεχνών Χώρα στα Λελέικα Υπάτης.

Πληροφορίες και εγγραφές εδώ: http://xwra.gr/1ofilmfestival/

Θα ακολουθήσει στις 10 το βράδυ η προβολή της βραβευμένης ταινίας του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου «Ο Μανάβης» που είναι ένα οδοιπορικό στα χωριά της Νοτιοδυτικής Πίνδου μαζί με τον Νίκο Αναστασίου, μανάβη ο οποίος με το φορτηγάκι του κάνει από τη δεκαετία του ’80 κάθε εβδομάδα, όλο το χρόνο, ένα δρομολόγιο 75 χιλιομέτρων.

Η είσοδος για την προβολή της ταινίας είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους.

Ο Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου και τηλεόρασης στο Πανρωσικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου της Μόσχας. Έχει σκηνοθετήσει για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο ντοκιμαντέρ, σειρές, μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες, ενώ δουλειές του έχουν βραβευτεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει τιμηθεί τρεις φορές με το Πρώτο Κρατικό Βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους για ισάριθμες ταινίες του.

Από το 2000 διδάσκει Υποκριτική στον Κινηματογράφο σε Δραματικές Σχολές, μεταξύ των οποίων και η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Κ.Θ.Β.Ε.

Από το 2004 μέχρι το 2007 διετέλεσε διδάσκων καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας,  ενώ από το 2009 έως το 2013, στην Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ,  στο Τμήμα  Κινηματογράφου.

Η ταινία του «Ο Μανάβης» που θα προβληθεί την Πέμπτη στα πλαίσια του 1ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ στη Χώρα έχει λάβει τις εξής διακρίσεις:

Βραβείο Κοινού 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας

Βραβείο Σκηνοθεσίας Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας

Υποψηφιότητα για την κατηγορία “Καλύτερο Ντοκιμαντέρ” – Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου

Cinematic Achievement Award – Thess International Short Film Festival

Special Award ‘Solidarity’ at the 57th Trento International Film Festival (Italy)

Special Mention – 20th Film Festival De La Lessinia

Special Mention – 2nd AegeanDocs International Documentary Film Festival

Prix a la Diffucion – PriMed – Marseille, France

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.