Συνεχίζεται η Έκθεση Ζωγραφικής «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» του Μ. Βαρλάμη (φωτορεπορτάζ+βίντεο)

Τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής του καθηγητή Ευθύμιου Βαρλάμη «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» πραγματοποιήθηκαν  στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας (Κτίριο Α΄) παρουσία του μεγάλου Μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη και του Αρχιτέκτονα, Καθηγητή & Ζωγράφου Ευθύμιου Βαρλάμη. Την εκδήλωση προλόγισε και παρουσίασε ο Δημοσιογράφος Γιώργος Λιάνης. Στο τέλος της εκδήλωσης η χορωδία του Ωδείου Λαμίας τιμώντας το Μίκη Θεοδωράκη τραγούδησε κάποια από τα αριστουργήματα του μεγάλου αυτού μουσικοσυνθέτη. Δείτε το βίντεο εδώ

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Γ. Κοτρωνίας δήλωσε τα εξής:  «Οι δύο μεγάλοι καλλιτέχνες μας ενώνουν τις δυνάμεις τους  μαζί με αυτούς μαζί και η αυτοδιοίκηση σε μια εκδήλωση που πέρα από την καλλιτεχνική επίδραση που θέλει να έχει προς τη κοινωνία, θέλει να στείλει στην Ελλάδα και την Ευρώπη ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε όρθιοι, έχουμε αξίες , μπορούμε να παράγουμε, να δημιουργούμε και πατώντας γερά στην πολιτιστική μας δημιουργία να ανακτήσουμε τη θέση που πρέπει στο κόσμο».

Ο διεθνούς φήμης Έλληνας αρχιτέκτονας και ζωγράφος Καθηγητής Ευθύμιος Βαρλάμης μιλώντας για το έργο του και τη συνεργασία του με το Μίκη Θεοδωράκη είπε: «Είναι για μένα η στιγμή της δημιουργίας ακόμη και της ελπίδας, παρόλο που υπάρχουν τόσες δυστυχίες  και προβλήματα, μέσα από όλα αυτά βγαίνει και το λουλούδι της ελπίδας» .

Ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης τόνισε: «Σε αυτή την εισβολή του νεοβαρβαρισμού το μοναδικό αντίδοτο είναι η τέχνη που εκφράζει την υψηλότερη πλευρά του ανθρωπισμού. Στην περίπτωση τη δική μας, του ζωγράφου και του συνθέτη  έρχεται να προστεθεί και ένα ακόμη καταλυτικό στοιχείο η ελληνικότητα».   

Μία μεγάλη εικαστική συλλογή όπου παρουσιάζει με ένα ιδιαίτερο τρόπο τη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη. Είναι ένα μοναδικό πολυθέαμα, μία νέα μορφή τέχνης, ένας συνδυασμός της ζωγραφικής με τη μουσική που δίνει την δυνατότητα σε κάθε άνθρωπο να νοιώσει τη μαγεία και τη δύναμη του έργου του μεγάλου μας συνθέτη.

Είναι η τέχνη που δυναμώνει την ελπίδα των καταπιεσμένων, είναι η τέχνη του μυστηρίου της αγάπης, είναι η τέχνη της ελπίδας σαν αντίδοτο στις σκοτεινές δυνάμεις που υποβιβάζουν τον άνθρωπο σε στατιστική μονάδα της χρηματικής βιομηχανίας, είναι η τέχνη ενάντια στην περιφρόνηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Η Έκθεση έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Διάρκεια Έκθεσης: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012
Ώρες λειτουργίας : Δευτέρα –Παρασκευή 18:00- 21:30
Σάββατο, Κυριακή & Αργίες 11:00- 14:00 & 18:00 – 21:30

Οργάνωση: Δήμος Λαμιέων
Επιμέλεια Έκθεσης: Πειραματικό Εργαστήρι Βεργίνας.

Share on FacebookShare on Twitter

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.