«Το Σκάκι ως Παιδαγωγικό Μέσο και Διδακτικό Εργαλείο» -Βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς

H Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας (Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων) και η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής 30ης Εκπ/κής Περιφέρειας κ. Β. Μιχαηλίδου σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας (Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.), διοργανώνουν δύο 2ήμερα σεμινάρια για εκπαιδευτικούς με θέμα «Το Σκάκι ως Παιδαγωγικό Μέσο και Διδακτικό Εργαλείο», το οποίο θα έχει βιωματικό χαρακτήρα.

Σκοπός των σεμιναρίων είναι η συζήτηση, ενημέρωση και εφαρμογή πρακτικών σχετικά με την εκπαιδευτική αξία του πνευματικού αυτού παιχνιδιού, του ρόλου που μπορεί να παίξει στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών και των δυνατοτήτων χρησιμοποίησής του στο σχολείο ως ένα αξιόλογο εκπαιδευτικό πολυεργαλείο. Υπενθυμίζουμε ότι με το παραπάνω σχετικό δίνεται η δυνατότητα το Σκάκι να αποτελέσει δραστηριότητα στην Ευέλικτη Ζώνη

Το πρώτο Σεμινάριο θα διεξαχθεί στην αίθουσα της Σκακιστικής Ακαδημίας Λαμίας, Μακροπούλου 93 (πρώην Α΄ ΚΑΠΗ Λαμίας) Τετάρτη 27/09: 18.00 – 21.00 και Πέμπτη 28/09: 18.00 – 21.00 και μπορούν να το παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί των δημοτικών σχολείων, όλων των ειδικοτήτων.

Θα ακολουθήσει  σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς των νηπιαγωγείων θα διεξαχθεί στην αίθουσα της Σκακιστικής Ακαδημίας Λαμίας, Μακροπούλου 93 (πρώην Α΄ ΚΑΠΗ Λαμίας) Δευτέρα 02/10: 18.00 – 21.00 και Τρίτη 03/10: 18.00 – 21.00.

Θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες σχεδιασμού και εφαρμογής ποικίλων παιγνιωδών δραστηριοτήτων, η αξιοποίησή του στο πλαίσιο εφαρμογής του Π.Σ. και του Δ.Ε.Π.Π.Σ. για το Νηπιαγωγείο και του ρόλου του στην καλλιέργεια ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών αλλά και των ενηλίκων συμπαικτών. Το υλικό που θα παρουσιαστεί έχει σχεδιαστεί ειδικά για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Η Σχολική Σύμβουλος Π.Α. θα αναφερθεί με μια σύντομη παρουσίαση στο έργο του Ευγ. Τριβιζά, «Οι δραπέτες της σκακιέρας».

Οι ενότητες που θα αναπτυχθούν, με βιωματικό τρόπο, είναι:

Α. ΤΟ ΣΚΑΚΙ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗΣ – ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Β. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΚΠ/ΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Γ. ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΣΚΑΚΙ – ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Καλούμε τις εκπαιδευτικούς που έχουν δημιουργήσει σχετικό υλικό να το παρουσιάσουν, εφόσον το επιθυμούν, και σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να μας ενημερώσετε σχετικά με αυτό ή ό,τι άλλο κρίνετε ότι θα βοηθήσει στη σφαιρική προβολή του συγκεκριμένου θέματος.

Στις/ους συμμετέχουσες/οντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο Γραφείο σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθηνσης Α/θμιας Εκπ/σης, τηλ. και φαξ 2231352733

ΑΦΙΣΑ1

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.