Έκθεση φωτογραφίας «Ρουμελιώτες Αγωνιστές του 1940» – Δείτε φωτο από τη βραδιά εγκαινίων

Ζωντάνευαν μνήμες της ιστορίας του τόπου μας  στα εγκαίνια της Έκθεσης φωτογραφίας «Ρουμελιώτες αγωνιστές του 1940»  το απόγευμα της  Τετάρτης 25 Οκτωβρίου στο ισόγειο νεοκλασικό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Πλατεία Ελευθερίας.

Το φωτογραφικό  υλικό προέρχεται από το Αρχείο του Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Λαμίας. Μια αξιέπαινη προσπάθεια που έρχεται να προστεθεί στη συστηματική δουλειά που κάνουν  τα μέλη του συλλόγου Γυναικών για τη συγκέντρωση και διασωση της τοπικής ιστορίας και του λαϊκού πολιτισμού του τόπου μας.

Την  εκδήλωση των  εγκαινίων προλόγισε ο Αντιπεριφερειαρχης Φθιωτιδας Ευθ.  Καραϊσκος και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Λαμίας Αφροδίτη Θεοδώρου.

Κείμενα των Οδυσσέα Ελύτη, Γιάννη Ρίτσου, Αγγελου Σικελιανού, Νικηφόρου Βρετάκου, Κώστα Αβραάμ, Γιώργου Σαρανταρη και Βασίλη Αποστολόπουλου  διαβάστηκαν από το δάσκαλο Νίκο Κοντογιάννη και τη μαθήτρια. Ελένη Νταρλαδήμα. Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η γραμματέας του συλλόγου Ξανθή Κουτσογιάννη. Τη βραδιά έντυσε μουσικά ο Κώστας Νέλλας με μαθητές από το Μουσικό Σχολείο Λαμίας.

Μια εκθεση τιμής και μνήμης στους Ρουμελιώτες αγωνιστές και τους νεκρούς ήρωες του έπους του 40 που μας συγκίνησε και αξίζει να την επισκεφτούν όλοι.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό έως 15/11/2017  από Δευτερα έως Παρασκευή και ώρες 10πμ-3μμ.

 Δείτε εικόνες από την Εκθεση φωτογραφίας με το φακό του altpress ΦΘΙΩΤΙΔΑ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.