Εικόνες από την ενδιαφέρουσα εκδήλωση του ΟΜ.ΦΙ.ΔΑΣ για δημιουργία ομάδας «Πελίτι» στη Λαμία

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Η σημασία της διατήρησης τοπικών ποικιλιών – Ίδρυση Ομάδας φαροφυλάκων» οργάνωσε ο «Ομιλος Φίλων του Δάσους σε συνεργασία με την τοπική ομάδα Πελίτι Αλμυρού το πρωί της Κυριακής στο Λόφο Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Ομιλητής της εκδήλωσης ο εκπαιδευτικός και συντονιστής της ομάδας Πελίτι Αλμυρού  κ. Παπαλεξανδρής Αντώνης.Προλόγισε η Πρόεδρος του ΟΜ.ΦΙΔΑΣ κ. Πόλυ Ράγκου ενώ παράλληλα ανταλλάχτηκαν ιδέες και εμπειρίες πάνω στην καλλιέργεια των παραδοσιακών ποικιλιών.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Από χέρι σε χέρι και από γενιά σε γενιά,  κάνουμε πράξη τη διατήρηση της βιοποικιλότητας  ανταλλάσσοντας εμπειρίες   για την καλλιέργεια και διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών» τόνισε ο κ. Παπαντώνης .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πλαίσιο του Ευρωπαϊκού κανονισμού για την εμπορία σπόρων και το νομικό πλαίσιο για τις τοπικές ποικιλίες έχουν από καιρό ανησυχήσει τις οργανώσεις και τα δίκτυα διατήρησης σπόρων για τη Βιοποικιλότητα και τη Διατροφική Ασφάλεια.

Η ιδέα του «Πελίτι» για ανταλλαγή και καλλιέργεια  παραδοσιακών σπόρων βρήκε υποστηρικτές και έχει  διαδοθεί σε όλο τον κόσμο με τη δημιουργία τοπικών ομάδων «σποροφυλάκων».

Στη συνάντηση  τονίστηκε η ανάγκη να δημιουργηθεί  και στη Λαμία  τοπική ομάδα Πελίτι από μέλη του ΟΜ.ΦΙ.ΔΑΣ και συμπολίτες μας  που ενδιαφέρονται να στηρίξουν έμπρακτα την προσπάθεια για τη διατήρηση και καλλιέργεια παραδοσιακών σπόρων.

Ηταν μια καλή ευκαιρία όσοι παρευρεθήκαμε να ενημερωθούμε και να προβληματιστούμε για το  θέμα,  στο όμορφο φυσικό περιβάλλον του Λόφου Μιχαήλ και Γαβριήλ που ντυμένος στα χρώματα της άνοιξης   άνοιξε επιτέλους τις κλειδωμένες πόρτες του στους Λαμιώτες.

Το ραντεβού μας ανανεώθηκε για τον επόμενο μήνα, αφού προμηθευτήκαμε τους πρώτους σπόρους για τους «πειραματισμούς» μας.

Δείτε εικόνες από την εκδήλωση με το φακό του altpress ΦΘΙΩΤΙΔΑ

 ΟΜΦΙΔΑΣ, Πελίτι

 ΟΜΦΙΔΑΣ, Πελίτι

 ΠελίτιΟΜΦΙΔΑΣ, Πελίτι

 ΟΜΦΙΔΑΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 ΟΜΦΙΔΑΣ

Λόφος Μιχαήλ και ΓαβριήλΛόφος Μιχαήλ και Γαβριήλ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.