Χαλκιοπούλειο Πολιτιστικό Πάρκο-‘Ενας παράδεισος σε εγκατάλειψη! Του Γιώργου Γκέκα

Πέντε χρόνια μετά …….
Ένας παράδεισος – ένας υπαίθριος χώρος αναψυχής μες τη πόλη μας σε εγκατάλειψη!!!
Μετά από ενημέρωση της σημερινής Δημοτικής  αρχής για την αναγκαιότητα αξιοποίησης της περιοχής – συνολικής έκτασης 50000τμ – δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο απέναντι από την Έκθεση με έγγραφες επιστολές, με τηλέφωνα και με ενημέρωση από κοντά 3 αντιδημάρχων και του ιδίου του Δημάρχου μας κ. Σταυρογιάννη η κατάσταση παραμένει ως έχει!!! δηλ μη επισκέψιμη για τους πολίτες χωρίς τη στοιχειώδη καθαριότητα και ασφάλεια για τους συμπολίτες μας. 
Υπόψιν ότι ο χώρος θεωρείται ιδανικός για τους ημερήσιους περιπάτους των Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης της πόλης μας!!!
Υπάρχει πολύ πράσινο αλλά και αρκετοί αθλητικοί χώροι για τις ανάγκες των μαθητών όταν οι σύλλογοι διδασκόντων κάθε Σχολείου αποφασίζουν να επισκεφθούν το Χαλκιοπούλειο Πάρκο Αναψυχής.
Και δεν φτάνει μόνο αυτό!!! 
Μετά από επικοινωνία εθελοντών πολιτών με τον αρμόδιο δημοτικό σύμβουλο για αθλητικά θέματα που απασχολούν τον Δήμο Λαμιέων και αξιοποίηση της παραπάνω έκτασης ο ίδιος ανέφερε σχετικά: 
οι μαθητές όταν επισκέπτονται τον χώρο δεν είναι απαραίτητο να παίξουν – άλλωστε ….. δεν υπάρχει νόμος που να υποχρεώνει τους εκπ/κούς να εξασφαλίζουν εκ των προτέρων αυτές τις προυποθέσεις δηλ την ύπαρξη υποδομών για τις στοιχειώδεις ανάγκες των μαθητών  στο 4ωρο παραμονής τους εκεί!!! 
Φανταστείτε λοιπόν ένα Σχολείο τόσες ώρες σε ένα χώρο αναψυχής και οι μαθητές αντί να παίζουν να απασχολούνται με το τάμπλετ ή κάτι άλλο άσχετο με αθλητική δραστηριότητα.
Σχετικά με τη συντήρηση του χώρου δεν αποκλείεται – ως είθισται – αυτές τις μέρες παραμονές εκλογών!!! να δούμε κάποιο συνεργείο του Δήμου να καθαρίζει και να καλλωπίζει το εγκαταλελειμμένο  Πάρκο Αναψυχής εδώ και 5 χρόνια.
Για τους σημερινούς δημοτικούς συμβούλους ισχύει η αρχή << όπου υπάρχουν ψήφοι υπάρχει και ενδιαφέρον – η ψηφοθηρία αυτοσκοπός >>
Η υποκρισία και η αδιαφορία της δημοτικής αρχής για θέματα που άπτονται της ποιότητας ζωής μας είναι στοιχεία που βάζουν φρένο σε κάθε 
προοδευτική προσπάθεια των συμπολιτών μας που νοιάζονται γι αυτή τη πόλη και για αρκετές δεκαετίες δεν διαφαίνεται κάποια αλλαγή.
Μια αλλαγή που θα μας κάνει αισιόδοξους ότι επιτέλους << αυτός ο τόπος – αυτή η κοινωνία θα κάνει ένα βήμα μπροστά>> .
 
                                                Γιώργος Γκέκας 
 
                                   Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος 
                            με τον συνδυασμό ΛΑΜΙΑ στο ΚΕΝΤΡΟ
                        και υποψήφιο Δήμαρχο τον Παναγιώτη Στασινό

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.