Φίδια στην πόλη

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας κ α τ α δ ι κ ά ζ ε ι  τις φήμες που κυκλοφορούν  «περί απελευθέρωσης φιδιών» στην πόλη.

Ενημερώνουμε ότι:

 α) Δεν υπάρχουν εκτροφεία φιδιών στην Ελλάδα, ώστε να απευθυνθεί κάποιος φορέας ή ιδιώτης, ώστε να τα προμηθευθεί.

β) Τα φίδια που κυκλοφορούν στην Ελλάδα δεν είναι είδος προς εξαφάνιση, ώστε να χρειάζεται η διάσωσή τους μέσω της εκτροφής και  του πολλαπλασιασμού τους.

γ) Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται φίδια στις πόλεις, δεδομένου ότι η τροφή τους είναι κατά κύριο λόγο τα ποντίκια τα οποία βρίσκονται παντού. Είναι φυσικό λοιπόν να κυνηγούν την τροφή τους οπουδήποτε υπάρχει.      

δ) Το μόνο είδος φιδιού που είναι δηλητηριώδες στην Ελλάδα είναι η οχιά, η οποία είναι εύκολα αναγνωρίσημη.΄Ολα τα υπόλοιπα είναι ακίνδυνα για ανθρώπους και ζώα και συγχρόνως μας απαλλάσουν «φυσικά» από τα τρωκτικά που μεταφέρουν ασθένειες πολλές φορές επικίνδυνες.΄Αλλωστε όλα τα έμβια ζώα είναι δημιουργήματα της φύσης, έχουν λόγω ύπαρξης και έχουν δικαίωμα στη ζωή.

ε)Ο καλύτερος τρόπος για να απομακρύνουμε τα φίδια από την περιοχή μας, είναι να προσελκίσουμε ταίζοντας τις αδέσποτες γάτες που κυκλοφορούν , οι οποίες είναι οι καλύτεροι κυνηγοί φιδιών στον πλανήτη,

                                                Για το Δ.Σ.

                                                Η Πρόεδρος

                                                ΑΓΓΕΛΑ ΜΠΑΡΤΣΙΩΚΑ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.