Συλλόγος Οικισμού Ευρυτάνων «Άγιος Δημήτριος»: Καθαρισμός-καλλωπισμός της πλατείαςκαι παιδικής χαράς.

 Ικανοποιητική ήταν η ανταπόκριση των μελών και των κατοίκων του συνοικισμού στο κάλεσμα του Συλλόγου Οικισμού Ευρυτάνων  «Άγιος Δημήτριος», για τον καθαρισμό-καλλωπισμό  της πλατείας-παιδικής χαράς.

    Πέρα από τις προσδοκίες των διοργανωτών, και παρά τις αμφισβητήσεις για το εγχείρημα, μικροί και μεγάλοι φέρνοντας μαζί τους εργαλεία έσπευσαν να καλλωπίσουν το χώρο της πλατείας, κόβοντας αγριόχορτα, κλαδεύοντας δέντρα  και  μαζεύοντας  γυαλιά και σκουπίδια. Η χαρά με την οποία ανταποκρίθηκαν και η ένταση με την οποία εργάστηκαν, από τις 11.00 μέχρι τις 14.00 της Κυριακής 6/10/2013, είναι δηλωτικό της διάθεσης του κόσμου για αυτοοργάνωση,  κοινές δράσεις  και υλοποίηση της πεποίθησης «Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ». Ξεπερνώντας τη λογική της ανάθεσης και της αναμονής από τους αρμόδιους να πράξουν τα αυτονόητα πενήντα κάτοικοι ανέλαβαν πρωτοβουλία για μια σειρά δράσεων με τίτλο: 

«ΖΩ και ΔΡΩ στη ΓΕΙΤΟΝΙΑ».

Συνολικά συγκεντρώθηκαν 35 μεγάλες σακούλες απορριμμάτων , που μας παρείχε η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Λαμιέων και περίπου 5 κυβικά μέτρα κλαδιά δέντρων. Σήμερα είναι η σειρά της υπηρεσίας καθαριότητας για την απομάκρυνση-μεταφορά τους. Η πλατεία μας ομόρφυνε και έγινε ασφαλέστερη για όλους μας.

Αυτή ήταν η αρχή των δράσεων. Έπεται συνέχεια τόσο στην πλατεία-παιδική χαρά, με παρεμβατικές εργασίες συντήρησης και αναμόρφωσης , όσο και σε άλλους χώρους του οικισμού. Πιστεύουμε στην μεγαλύτερη ανταπόκριση του κόσμου και στην πιο ουσιαστική συνδρομή του Δήμου Λαμιέων με κάθε πρόσφορο τρόπο. 

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους συμμετέχοντες στην κοινή μας δράση και ιδιαίτερα τους μικρούς μας φίλους και μαθητές  του 19ου Δημοτικού Σχολείου και των γυμνασίου και λυκείου για την ευαισθησία τους και την έμπρακτη συμμετοχή τους .

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος

 Μαντής Ευάγγελος

DSCF1618 DSCF1623 DSCF1631

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.