Σκοτώνει αγριοπούλια και τα κρεμάει σαν σκιάχτρα στο χωράφι του στην Πελασγία Φθιώτιδας

Στην περιοχή της Πελασγίας στον νομό Φθιώτιδας ο  ο φιλόζωος Γιάννης Νέστορας εντόπισε παραμονή Χριστουγέννων ένα  νεκρό πουλί (φάσα ή αγριοπερίστερο) να κρέμεται σαν σκιάχτρο σ’ ένα χωράφι με καλαμπόκια απέναντι από τις εγκαταστάσεις της AGROINVEST.

Ο ιδιοκτήτης του κτήματος ή εκείνος που το καλλιεργεί συνηθίζει να σκοτώνει πουλιά τα οποία χρησιμοποιεί ως σκιάχτρα και αυτό το λέμε γιατί ο κ. Νέστορας την 1η Νοεμβρίου είχε εντοπίσει στο ίδιο σημείο να κρέμεται νεκρό ένα βραχοκιρκίνεζο.

 Οι φωτογραφίες που δυστυχώς δεν «δείχνουν» εκείνον που κρέμασε το πτηνό αποδεικνύουν το πώς συμπεριφέρονται κάποιοι σε αυτά τα πλάσματα ακόμα και αν τα βρουν νεκρά και δεν τα σκοτώσουν οι ίδιοι για πλάκα ή για «παραδειγματισμό».

Συχνά αγρότες σκοτώνουν αρπακτικά πουλιά – η θανάτωση των οποίων απαγορεύεται διά νόμου – για να χρησιμοποιήσουν τα πτώματα τους για την αποτροπή παρουσίας άλλων πτηνών που τρέφονται από τις καλλιέργειες ενώ και κτηνοτρόφοι σκοτώνουν τέτοια είδη και επίσης τα κρεμάνε στα μαντριά για να φοβίσουν άλλα είδη ώστε να μην πλησιάζουν τα ζώα τα οποία εκτρέφουν.

Τα βραχοκιρκίνεζα γιατί μάλλον το νεκρό πουλί της φωτογραφίας είναι τέτοιου είδους γεράκι τρέφονται κατά το μεγαλύτερο ποσοστό με έντομα (ακρίδες και σκαθάρια), με μικρά τρωκτικά – βλαβερά και ζημιογόνα για τις καλλιέργειες – τις οποίες ουσιαστικά προστατεύουν. Κάποιες φορές κυνηγούν και σαύρες ή πιάνουν μικρότερα πουλιά για να τραφούν.

GerakiPelasgiaFthiotidas

GerakiPelasgiaFthiotidas-2PelasgiaFthiotidaPouli12-20152-1024x768PelasgiaFthiotidaPouli12-20151-1024x768PelasgiaFthiotidaPouli12-2015-620x465

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.