Πώς μπορούμε να οδηγούμε με ασφάλεια σε περιοχές με αγριογούρουνα

Όταν για 15 Αυγούστου όλοι έχουν βγει για να πάνε σε εκδηλώσεις και πανηγύρια για τις διακοπές τους, αλλά όλοι αυτοί οι άνθρωποι της πόλης δεν έχουν καθόλου ιδέα πως να οδηγήσουν σε περιοχές με αγριογούρουνα έχουμε αυτά τα αποτελέσματα της φωτογραφίας.
Η φωτογραφία είναι εχθές το βράδυ όπου είχαμε μια υπέροχη διαδρομή με αυτοκίνητο με φουλ καταγραφές από αγριογούρουνα σε πάνω από 60 χλμ περιπολία – καταγραφές.
Όταν οδηγούμε σε επαρχιακούς δρόμους δεν ξεπερνάμε ποτέ τα 40 χλμ / ώρα σε ταχύτητα το βράδυ. Άμα δούμε οποιαδήποτε κίνηση άγριου ζώου ακινητοποιούμε άμεσα το όχημα μας και σβήνουμε άμεσα τους προβολείς άμα τους έχουμε αναμμένους, γιατί τους τυφλώνουν και μπορεί να επιτεθούν ακόμα και στο όχημα.
Έχουμε ανοιχτό τουλάχιστον το παράθυρο του οδηγού και δεν έχουμε συζητήσεις ή μουσική ώστε να ακούμε τι γίνεται έξω. Ακόμα και αν δεν δούμε τα αγριογούρουνα πολλές φορές θα τα ακούσουμε.
Αν τα δούμε κοντά στον δρόμο πάλι ακινητοποιούμε το όχημα μας γιατί σε 1-2 δευτερόλεπτα μπορεί να βρεθούν μπροστά μας και να έχουμε ένα άσχημο ατύχημα με ζημιές και χιλιάδων ευρώ για το όχημα μας, ειδικά έτσι και συγκρουστούμε με ένα μεγάλο ενήλικο αγριόχοιρο.
Ενώ άμα δούμε να περνάει μόνο του 1 αγριογούρουνο τον δρόμο πάλι ακινητοποιούμε εντελώς το όχημα μας γιατί υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να περάσει ολόκληρο το κοπάδι. Και μετά κινούμαστε για λίγα μέτρα με πολύ χαμηλή ταχύτητα ώστε να είμαστε έτοιμοι να σταματήσουμε ανά πάσα στιγμή.
Αν τα κάνουμε όλα αυτά μπορούμε άνετα να οδηγάμε σε περιοχές με αγριογούρουνα χωρίς ποτέ να συγκρουστούμε με αυτούς.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.