ΠΦΠΟ: Ψηφοθηρικά τα κίνητρα των κομμάτων στη θέση που πήραν στο αίτημα της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας για εξαίρεση τους από το lock down

Η ψηφοθηρία σε όλο της το μεγαλείο

Ας δούμε τις θέσεις των κοινοβουλευτικών κομμάτων και τις συναντήσεις που είχαν με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία αναφορικά με το αίτημά της να εξαιρεθούν από την καραντίνα.

Με τους δείκτες covid (επιδημικούς δείκτες κλπ) να είναι υψηλοί σε σημείο να βρισκόμαστε σε συνεχόμενη καραντίνα 3 και πλέον μήνες, οι πολίτες να παραμένουν σπίτια τους, το σχολικό έτος να έχει χαθεί, με χιλιάδες θανάτους συμπολιτών μας, η οικονομία υπό κατάρρευση, τα μαγαζιά κλειστά, οι άνθρωποι απελπισμένοι, οι κυνηγοί όμως απαιτούν να εξαιρεθούν από την απαγόρευση κυκλοφορίας για να μπορέσουν να εξασκήσουν το χόμπυ τους, που είναι να σκοτώνουν αθώα ζωντανά ανίσχυρα στα όπλα πλάσματα.

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης πλην ενός είπαν ναι στο αίτημα των κυνηγών και ο μόνος λόγος είναι η άγρα ψήφων .

Μάλιστα στο ΣΥΡΙΖΑ τους δέχτηκε ο ίδιος ο Πρόεδρός τους, που ΠΟΤΕ δεν δέχτηκε ούτε ως Κυβέρνηση ούτε ως Αντιπολίτευση να δει τους Φιλοζωικούς Φορείς και να ακούσει τις θέσεις τους. Και τι ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ότι “τάσσεται υπέρ της εξαίρεσης του κυνηγιού και του ερασιτεχνικού ψαρέματος ως μία δραστηριότητα όμοια με αυτή της βόλτας με κατοικίδιο”. Εξισώνει δηλαδή την απαραίτητη για τις βιολογικές ανάγκες του κατοικίδιου βόλτα, με την δολοφονία αθώων ζώων. Οι βιολογικές ανάγκες και η άθληση στον ίδιο παρανομαστή με την ανάγκη για φόνους! Και μάλιστα θεωρούν «θέατρο του παραλόγου» το να επιτρέπεται το ένα αλλά όχι το άλλο.

Στο ίδιο μοτίβο κινείται και το ΚΙΝΑΛ και μάλιστα κατατέθηκε και ερώτηση στη Βουλή μέσω του βουλευτή τους Βασίλη Κεγκέρογλου, ζητώντας να λυθεί το συγκεκριμένο ζήτημα όπως σε άλλες χώρες μέλη της ΕΕ. Μήπως θέλουν να αντιμετωπιστεί γενικότερα το θέμα της πανδημίας όπως σε αυτές τις χώρες, δηλαδή με την ανοσία της αγέλης;

Το ΚΚΕ μέσω των βουλευτών του Θανάση Παφίλη και Νίκο Καραθανασόπουλο, επιμένει στη θέση του, παρά την επιστολή που στείλαμε στην Κ.Ε του ως «αδικαιολόγητο τον περιορισμό της μετακίνησης των κυνηγών» και υποσχέθηκε ότι “θα ζητήσει εκ νέου από την κυβέρνηση την άρση αυτής της ιδιότυπης απαγόρευσης κυνηγίου” ώστε οι κυνηγοί να μπορούν ανεμπόδιστοι να ασκούν το δολοφονικό τους «άθλημα».

Αλήθεια, αυτή είναι η στάση του συγκεκριμένου κόμματος προς την ανίσχυρη απέναντι στα όπλα των «αθλητών» κυνηγών άγρια ζωή; Πραγματικά πιστεύουν ότι το να δολοφονείς την άγρια ζωή είναι «ερωτική σχέση με τη φύση», όπως αναφέρει ο κ. Παφίλης σε συνέντευξή του;

Η Ελληνική Λύση μέσω του βουλευτή της Κωνσταντίνου Μπούμπα, ανησυχεί ότι οι κυνηγοί δεν θα μπορέσουν να χαρούν την σωματική και ψυχική ηρεμία που προσφέρουν οι δολοφονίες αθώων πλασμάτων στο βουνό και στη φύση και ζητά την άρση της απαγόρευσης του κυνηγιού και ο κ Κυριάκος Βελόπουλος δηλώνει ότι είναι λάθος η απαγόρευση εξισώνοντας και αυτός την άθληση με το αιματοβαμμένο κυνήγι.

Δεν είδαμε τα κόμματα αυτά αυτούς που «καίγονται» για το αν τελικά θα βγουν οι κυνηγοί και ερασιτέχνες ψαράδες να «αθληθούν» σκορπώντας το θάνατο, να νοιάζονται για το αν θα τραφούν, ποτιστούν, φροντιστούν τόσα κατοικίδια που οι φροντιστές τους διαμένουν σε διαφορετικούς νομούς, που δυστυχώς και κακώς αυτές οι μετακινήσεις απαγορεύονται.

Μόνο το ΜέΡΑ25, στηρίζει τη μη εξαίρεση των κυνηγών και ερασιτεχνών ψαράδων από τα περιοριστικά μέτρα προτάσσοντας την δημόσια υγεία  και έχει θέσει επερώτηση στη βουλή μέσω του βουλευτή του Κρίτωνα Αρσένη. Έχει δε ως γενική  θέση του την “αποτροπή της θανάτωσης ζωντανών πλασμάτων για λόγους ψυχαγωγίας και την σταδιακή μετάβαση από το κυνήγι στην Φύση για να την παρατηρήσουν, να φωτογραφίσουν τα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον αντί για να τα πυροβολήσουν”

Σας τους παραδίδουμε στη κρίση σας .

Και όχι δεν είμαστε με το ένα κόμμα ή με το άλλο ως Φορέας.

Είμαστε και στηρίζουμε μόνο την προστασία της έννοιας της ζωής και τασσόμαστε κατά της δολοφονίας της .

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.