Δήμος Λαμιέων: Εβδομάδα Περιβάλλοντος 2012

O Δήμος Λαμιέων στο πλαίσιο της Εβδομάδας Περιβάλλοντος 2012 με κεντρικό σύνθημα: «ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ» διοργανώνει από την Τρίτη  5 έως την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 τις παρακάτω δράσεις:

Τρίτη 5  Ιουνίου 2012

  • Εγκαίνια 1ης Ανθοκομικής Έκθεσης Λαμίας  ώρα 11.00πμ  Πλατεία Πάρκου

Η πρώτη ανθοκομική έκθεση του Δήμου Λαμιέων είναι γεγονός! Για πρώτη φορά στο κέντρο της πόλης μας και με τη συνεργασία φυτωρίων της περιοχής μας πρόκειται να λειτουργήσει ανθοκομική έκθεση.

Στο χώρο της έκθεσης θα λειτουργεί περίπτερο του Δήμου το οποίο θα ενημερώνει για την κομποστοποίηση. Σας περιμένουμε όλους !

  • Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας «Η Λαμία και το περιβάλλον της»                     ώρα 20.00  Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων (Λεωνίδου 9-11)

Σας ζητήσαμε να φωτογραφήσετε την πόλη μας  και το περιβάλλον της  και σας παρουσιάζουμε την έκθεση σας! Μέσα από διαγωνισμό φωτογραφίας με χαρά σας παρουσιάζουμε τις δικές σας φωτογραφίες οι οποίες απεικονίζουν το περιβάλλον της Λαμίας όπως εσείς το βλέπετε.

Πέμπτη 7 Ιουνίου  2012

  • Πόρτα Πόρτα Ανακύκλωση με τη συμμετοχή των παιδιών.

Επισκέψεις Ενημέρωσης με τη βοήθεια των μαθητών των σχολείων μας  σε γειτονιές της πόλης  με θέμα την ανακύκλωση.

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

  • Εθελοντική Δράση «Καθαρίζουμε τις πινακίδες της πόλης μας»                                    ώρα 9.00 Πλατεία Ελευθερίας

Καθαρίζουμε τις πινακίδες  και των σήματα του  κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Μ’ αυτή την πρωτοβουλία  ο Δήμος θέλει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες στα θέματα της καθαριότητας και να κάνει την πόλη μας πιο φιλική σε δημότες, πεζούς και  επισκέπτες. Γι αυτό καλεί όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν, να βρεθούμε την Παρασκευή 8 Ιουνίου στο κιόσκι της πλατείας Ελευθερίας  ώρα 09:00 το πρωί για να καθαρίσουμε τις πινακίδες στο κέντρο της πόλης. Ελπίζουμε στη συμμετοχή των συμπολιτών μας αλλά και των αθλητικών συλλόγων της πόλης μας για ένα καλύτερο αστικό περιβάλλον.

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

  • Βόλτα στον Ποδηλατόδρομο της Πόλης  ώρα 09:00
  • Λούνα Πάρκ Ανακύκλωσης της Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης     ώρα 10.00-14.00 Πάρκο Αναψυχής ΄΄Τσαλτάκη΄΄

Παιχνίδια με θέμα το Περιβάλλον από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης του Δήμου Λαμιέων Europe Direct.

Περιήγηση στον ποδηλατόδρομο της Πόλης με τερματισμό το Πάρκο αναψυχής ΄΄Τσαλτάκη΄΄  όπου για τέσσερις  ώρες θα λειτουργεί το Λούνα Πάρκ της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο το κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης του Δήμου Λαμιέων Europe Direct  θα πραγματοποιεί δράσει και παιχνίδια με θέμα το περιβάλλον!

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.