Ανοιχτή επιστολή Φιλοζωικών Σωματείων προς όλα τα κόμματα για τις εκλογές

Ανοιχτή επιστολή για τις  εκλογές  προς όλα τα κόμματα της βουλής και τους βουλευτές

Θέμα: «Σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη πολιτεία, όλοι οι κάτοικοί της, ανθρώπινοι και μη, έχουν τα ίδια δικαιώματα στη ζωή, την ευζωία, την αυτοδιάθεση και την ελευθερία. Μόνο τότε μπορούμε να μιλάμε για ισότητα και για δικαιοσύνη»

Κύριοι,

 Ο  λαός τιμώρησε με την ψήφο του – τη μοναδική δύναμη που του απέμεινε στο διάστημα της αντισυνταγματικής και αντιδημοκρατικής διακυβέρνησης των κομμάτων της μεταπολίτευσης – εκείνους που οδήγησαν  τη χώρα και εμάς τους πολίτες σε αυτή τη δυσχερή κατάσταση, στερώντας μας τα όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον και την αξιοπρέπειά μας· εκείνους  που μας αφαίρεσαν κάθε ελπίδα  για αυτοδυναμία και ανεξαρτησία και που αντίθετα μετέτρεψαν τη χώρα σε ένα προτεκτοράτο «ναρκομανών» πολιτών που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τη «δόση» τους από το ΔΝΤ· εκείνους που αντί να φροντίσουν για μια πραγματική ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα, έστρεψαν όλη τους την προσοχή στην ανάπτυξη μόνο ενός πελατειακού κράτους συρρικνώνοντας έως και εκμηδενίζοντας κάθε υλική και ηθικοπολιτιστική αξία.

 Εμείς οι φιλόζωοι παλέψαμε και παλεύουμε μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες από τη μια να ευαισθητοποιούμε τον κόσμο στον πόνο και στα δεινά των μη ανθρώπινων πλασμάτων και από την άλλη να πιέζουμε για την εφαρμογή αλλά και τη βελτιστοποίηση των νόμων προστασίας τους. Δεν είναι εύκολο, ξέρετε, να προσπαθούμε να στρέψουμε το ενδιαφέρον και την προσοχή του κόσμου και προς αυτή την κατεύθυνση, όταν απαξιώνεται ένα ολόκληρο έθνος με τους πολίτες του. Όμως την κάθε χώρα δεν την κατοικούν μόνον οι άνθρωποί της, αλλά και τα ζώα της. Κι αν θέλουμε να είμαστε σωστοί και ακριβοδίκαιοι, οφείλουμε να μεριμνούμε για όλους και ιδιαίτερα για εκείνους που είναι ευάλωτοι και απροστάτευτοι μπροστά σε κάθε είδους εκμετάλλευση και κτηνωδία. Παρά τις δυσμενείς συνθήκες, αν μη τι άλλο, πετύχαμε αυτό που είπε και η κα Φωτεινή Πιπιλή, κατά την ψήφιση του νέου νόμου, ότι αν δεν υπήρχαν τα φιλοζωικά σωματεία, η πολιτεία δεν θα ήξερε καν ότι υπάρχουν ζώα.

 Θα θέλαμε να επισημάνουμε λοιπόν δια της παρούσης ότι η ποιότητα ζωής των ζώων απασχολεί και αφορά ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας και βεβαίως άπτεται του πολιτισμού, των ηθικών αξιών και της αξιοπρέπειάς μας, εφόσον αφορά το σεβασμό προς την ίδια τη ζωή και πως αυτή επιλέγει να εκδηλώνεται μέσα από αυτή την ποικιλομορφία και πολυπλοκότητα των ξεχωριστών υπάρξεων.

 Σύμφωνα με τη δική μας ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος, ο λαός με την ετυμηγορία του απέδειξε ότι στηρίζει εκείνους που προτείνουν μια λύση εκ διαμέτρου αντίθετη από αυτή που ακολούθησε μέχρι τώρα το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Ανάλογα θα πρέπει να  αντιμετωπιστεί και το θέμα της προστασίας και των δικαιωμάτων στην ευζωία και την αυτοδιάθεση των μη ανθρώπινων υπάρξεων της χώρας μας. Τα θέματα είναι πολυδιάστατα και αφορούν όλες τις «κατηγορίες» ζώων – τα λεγόμενα εκτροφής, συντροφιάς, πειραματόζωα, θηράματα, γουνοφόρα, κ.λπ (εννοείται ότι δανειζόμαστε μόνο αυτούς τους χαρακτηρισμούς για να γίνουμε κατανοητοί). Με τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, θα σας αποστείλουμε αναλυτικά τις προτάσεις μας στις οποίες ευελπιστούμε ότι θα δώσετε την αμέριστη προσοχή σας και ότι θα συνεργαστείτε μαζί μας για την υλοποίησή τους.

Η μέχρι τώρα διαπλοκή, το βόλεμα, η υφαρπαγή του δημόσιου πλούτου, η στήριξη συντεχνιακών συμφερόντων, η πολιτική αλαζονία, προσδοκούμε ότι θα γίνουν ιστορία, και ότι εφεξής θα κυβερνάει μια κυβέρνηση δημοκρατική και ακριβοδίκαιη. Διότι τέτοιες τακτικές τιμωρήθηκαν και άφησαν πολλούς πολιτικούς έξω από το «στίβο». Παρόμοιες τακτικές ακολουθήθηκαν από το  καταβαραθρωμένο  πολιτικό  προσωπικό και στα θέματα προστασίας και δικαιωμάτων των ζώων. Η ψήφος εκατοντάδων χιλιάδων  φιλόζωων πολιτών συνέβαλε στο να μείνουν εκτός Βουλής αρκετοί από εκείνους που στήριξαν συντεχνίες και οικονομικά συμφέροντα εις βάρος της ευζωίας και της προστασίας των ζώων.

 Όσοι από τους νέους πολιτικούς ευαγγελίζονται μια  χώρα δομημένη  πάνω σε αξίες και ιδανικά, ας το λάβουν αυτό υπόψη τους. Διότι θα το λέμε και θα το ξαναλέμε μέχρι να γίνει συνείδηση:

 Ο πολιτισμός μιας χώρας κρίνεται με βάση τη συμπεριφορά των κατοίκων της απέναντι στα ζώα (Μαχάτμα Γκάντι).

Με εκτίμηση,

 Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία  και η

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων

www.pansyn.org

* sinzoofilikon@gmail.com

* pfpomospondia@gmail.com

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.