ΠΑΚΟΕ για βιομηχανική ζώνη στα Οινόφυτα: 40 χρόνια …στην αναμονή

Από τότε που ξεκίνησε το ΠΑΚΟΕ (1979) τους αγώνες του για την προστασία του περιβάλλοντος και του καταναλωτή, συνέχεια εξαγγέλλονται μελέτες και έργα για την άτυπη βιομηχανική ζώνη στα Οινόφυτα γύρω από τον Ασωπό.

     Εν τούτοις μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε και οι κάτοικοι των γύρω Δήμων αγανακτούν, καταγγέλλουν,.. πεθαίνουν από την αναλγησία των δήθεν… ΑΡΜΟΔΙΩΝ.

      Παρατηρητήρια εξαγγέλλονταν, βιοχημικοί καθαρισμοί υπο κατασκευή, βιομηχανίες θα.. ελάμβαναν ΑΔΕΙΕΣ, ο Ασωπός θα καθαριζόταν και δεν θα έστελνε στον Ωρωπό τα απόβλητα του.

Όλα αυτά εν καιρώ πανδημίας ξαναήρθαν στην επιφάνεια και οι μελέτες είναι «δήθεν» στα σκαριά.

Η Καθημερινή σε μικρό μονόστηλο δημοσίευμα της αναφέρει τα χαρακτηριστικά του ΒΙΟΠΑ.. που θα έχει και πράσινο.

          Άραγε κύριοι της εξουσίας πιστεύετε ότι αλλάξατε νοοτροπία, ελπίζουμε να είναι έτσι. Όμως πιστεύουμε ότι τίποτε δεν θα αλλάξει και τα πράγματα θα είναι τα ίδια και μετά.. κορωνοϊό, εάν βέβαια επιβιώσουμε.

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΣΩΠΟΥ

Μπαίνουν, έπειτα από χρόνια, κανόνες

Έως τις αρχές του καλοκαιριού θα είναι έτοιμες οι μελέτες με βάση τις οποίες θα οργανωθεί ύστερα από χρόνια προσπαθειών η άναρχη βιομηχανική περιοχή του Ασωπού. Η εταιρεία ειδικού σκοπού που ίδρυσαν η Περιφέρεια Στερεός Ελλάδας, ο Δήμος Τανάγρας και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Στερεός Ελλάδας, με μετόχους μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής, ανέθεσε πρόσφατα τις μελέτες που είναι απαραίτητες για να εγκριθεί η θεσμοθέτηση του νέου βιομηχανικού πάρκου. Πρόκειται για το ρυμοτομικό σχέδιο που θα αποκτήσει η περιοχή, τον σχεδιασμό των έργων υποδομής (δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης ακαθάρτων και όμβριων, μονάδα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων κ,λπ.), τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, τον κανονισμό λειτουργίας του πάρκου κ.ά. Η περιοχή που θα καλύπτει το πάρκο είναι περίπου 11.600 στρέμματα, στα οποία λειτουργούν σήμερα περισσότερες από 300 επιχειρήσεις, ενώ το κόστος των υποδομών εκτιμάται σε 85 εκατ. ευρώ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΚΟΕ

ΠΗΓΗ: https://www.pakoe.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.