Παγκόσμια Ημέρα Βουνού: Να παραμείνουν τα βουνά καταφύγιο για την άγρια φύση και για όλους μας!

Η 11η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως «Διεθνής Ημέρα Βουνού» από τα Ηνωμένα Έθνη το 2003, προκειμένου ν’ αναδείξουν τον ζωτικό ρόλο των ορεινών οικοσυστημάτων στη ζωή των ανθρώπων και να υπενθυμίσουν στη διεθνή κοινότητα την ευθύνη για τη διατήρησή τους. 
Elliniki Ornithologiki Etaireia
2 ώρ.
🦅🐻🐦🍁🦎 Για εκατοντάδες είδη οργανισμών τα #βουνά είναι το μοναδικό τους #σπίτι και δεν μπορούν «να πάνε αλλού», εν αντιθέσει με όσους αντιμετωπίζουν το σπίτι τους ως «οικόπεδο».
Η υψηλή ορεινή ζώνη (1.500-2.000 μ.) καταλαμβάνει μόλις το 2,7% της χερσαίας έκτασης της Ελλάδας, ενώ το «αλπικό» περιβάλλον (άνω των 2.000 μ.) καταλαμβάνει μόλις το 0,1% της έκτασης της χώρας.
Εκεί ζουν σπάνια και ενδημικά είδη φυτών και ζώων που απομονώθηκαν κατά τις παγετώδεις περιόδους και γι’ αυτό, η αξία τους είναι ανεκτίμητη.
❌ Κι όμως, αυτό δεν εμποδίζει κάποιους να συνεχίζουν να εγκληματούν συστηματικά εις βάρος τους στο όνομα της «πράσινης ανάπτυξης»…
🏔🙏 Σήμερα, Διεθνής Ημέρα Βουνού, την αφιερώνουμε σε όλους/ες εσάς που αγαπάτε τα βουνά και αγωνίζεστε για να παραμείνουν #καταφύγιο –για τη φύση και για όλους μας.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.