Ο Χοακίν Φίνιξ σε ακτιβιστικη παρέμβαση στη γέφυρα του Λονδίνου κατά της βιομηχανικής κτηνοτροφίας

Ο ηθοποιός Χοακίν Φίνιξ,  μαζί με άλλους ακτιβιστές της Animalequality κρέμασε στη Γέφυρα του Λονδίνου ένα πανό με το σύνθημα: «Η βιομηχανική κτηνοτροφία καταστρέφει τον πλανήτη μας. Γίνε βίγκαν».

Ο υποψήφιος για Οσκαρ 2020 Χοακίν Φίνιξ που πριν λίγες ώρες κέρδισε και το βραβείο Bafta για το ρόλο του στον «Joker», αγωνίζεται εδώ και χρόνια για τα δικαιώματα των ζώων, ενώ είναι βίγκαν από την ηλικία των 3.

«Οι άνθρωποι αν και θα έπρεπε, δεν νιώθουν πανικό. Αυτό που ζούμε είναι πολύ δύσκολο κι ένιωσα ότι έπρεπε να κάνω κάτι», δήλωσε ο ηθοποιός στο Sky News.

Ο δημοφιλής ηθοποιός μάλιστα, γνωστός και για την ακτιβιστική του δράση, τον περασμένο μήνα έπεισε τους διοργανωτές των Χρυσών Σφαιρών να δημιουργήσουν ένα εξολοκλήρου μενού βίγκαν κατά την τελετή απονομής των βραβείων.

Μάλιστα μετά από παρότρυνση του Χοακίν Φοίνιξ, και η Ακαδημία αποφάσισε να πραγματοποιήσει μια «οικολογική» τελετή απονομής των φετινών κινηματογραφικών βραβείων Όσκαρ.

Απατώντας στην κριτική που ασκείται σε όλους τους διάσημους, οι οποίοι αγωνίζονται κατά της κλιματικής αλλαγής, καθώς το αποτύπωμα άνθρακα που αφήνουν είναι υψηλό, εξαιτίας των συχνών μετακινήσεων τους με αεροπλάνο, ο Φοίνιξ είπε: «Με κάποιον τρόπο όλοι είμαστε υποκριτές. Όλοι αγωνιζόμαστε γι’ αυτό που πρέπει να κάνουμε και φυσικά κάνουμε και λάθη. Η βιομηχανία καταναλώνει πολλή ενέργεια και πολλούς πόρους, οπότε ο τρόπος για να μετριαστεί αυτό, για μένα είναι, να υπάρξει ένας βίγκαν τρόπος ζωής».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.