Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης, Κοιλάδας Σπερχειού και Μαλιακού Κόλπου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το 2020 είναι η Βιοποικιλότητα.

Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος γίνεται υπό τη σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού. Τα μέτρα που ελήφθησαν εξαιτίας της πανδημίας είναι γεγονός ότι επηρέασαν και το περιβάλλον αφού μειώθηκε σημαντικά η ατμοσφαιρική ρύπανση. Τι πρόκειται να συμβεί όμως από εδώ και μπρος; Φαινόμενα όπως οι δασικές πυρκαγιές, η μόλυνση των υδάτων, η κλιματική αλλαγή, η ανακύκλωση, απασχολούν την καθημερινότητά μας καθώς είναι αδιάρρηκτα συνδεδεμένα με το φυσικό περιβάλλον. Μόνο εάν αναλάβουμε δράση τώρα, θα έχουμε πραγματικό όφελος για το περιβάλλον εξαιτίας των μέτρων που ελήφθησαν την τελευταία περίοδο. Οι ευκαιρίες δημιουργήθηκαν. Ο καθένας ατομικά θα πρέπει να συμπεριφέρεται με σεβασμό και αγάπη προς το φυσικό περιβάλλον για να διατηρήσουμε και να παραδώσουμε τη φυσική κληρονομιά όπως την παραλάβαμε.

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης, Κοιλάδας Σπερχειού και Μαλιακού Κόλπου προσπαθεί να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην ανάπτυξη και ενδυνάμωση της περιβαλλοντικής συνείδησης με κάθε τρόπο.

Στην προσπάθεια αυτή και ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης στην Παύλιανη θα είναι ανοικτό στις 5 Ιουνίου 2020 από τις 09:30 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ.

Και μην ξεχνάμε: Σεβασμός και ευαισθησία για το περιβάλλον, σημαίνει σεβασμός και ευαισθησία για την ίδια τη ζωή!

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.