Λονδίνο: «The Rising Tide». Μια εντυπωσιακή καλλιτεχνική δημιουργία για την κλιματική αλλαγή

 Οι τέσσερις καβαλάρηδες της βιομηχανικής αποκάλυψης,  μια νέα καλλιτεχνική δημιουργία με το όνομα The Rising Tide τοποθετήθηκε στο Λονδίνο από τον Βρετανό καλλιτέχνη και υποβρύχιο γλύπτη Jason deCaires Taylor.

Ο Taylor είχε την ιδέα να τοποθετηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να είναι ορατοί έως και δύο ώρες από κάθε πλευρά του ποταμού Τάμεση όταν έχει παλίρροια.

Η σύνθεση αναδεικνύει το ρόλο του Τάμεση στη ζωή του Λονδίνου  που σημαδεύει την ιστορία της πόλης σαν ένα  διαχρονικό κέντρο κουλτούρας, βιομηχανίας και εμπορίου.

Αλλά εκείνο που ο καλλιτέχνης ήθελε  να σκεφτούν οι άνθρωποι που αντικρίζουν το έργο του  είναι οι δραματικές επιπτώσεις της βιομηχανικής ανάπτυξης  για την κλιματική αλλαγή  και το περιβάλλον.  Τα γλυπτά περιλαμβάνουν δύο ευτραφείς  επιχειρηματίες και δύο παιδιά, τα οποία συμβολίζουν την μελλοντική γενιά που θα έρθει αντιμέτωπη με την οικολογική καταστροφή. Όλοι κάθονται πάνω σε άλογα που τα κεφάλια τους μοιάζουν με αντλίες πετρελαίου συμβολίζοντας την  δραματική επίπτωση της χρήσης ορυκτών καυσίμων στην άνοδο της θερμοκρασίας της γης.

 Το ύψος  τους φτανει τα  3,3 μ (10.83′) και  βυθίζονται και εξαφανίζονται  με την παλίρροια του ποταμού,  ατενίζοντας  το κτίριο της Βουλής το κέντρο της Βρετανικής πολιτικής εξουσίας.

Όταν κοιτάμε αυτό το εντυπωσιακό και  ανατριχιαστικό θέαμα δεν μπορούμε παρά να κατανοήσουμε το μήνυμα του καλλιτέχνη  ότι όλοι και ιδιαίτερα οι ισχυροί της γης  πρέπει  να  πάρουμε άμεσα μέτρα για  να σώσουμε τον πλανήτη-γη από την κλιματική αλλαγή και την καταστροφή .

ΠΗΓΗ http://thecreatorsproject.vice.com/

47679da518d110dfd5cd678bd615c00b67484eb324b71a472dbda6997e1ea7c30359076ebc1f76a1d97add67504053d6

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.