Λαμία: Καταστηματάρχες κόβουν δέντρα για να βάλουν τραπέζια!

Την αδιαφορία του Δήμου Λαμιέων για το φαινόμενο που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα «ορισμένοι καταστηματάρχες της Λαμίας  να«δηλητηριάζουν» δένδρα που βρίσκονται μέσα στον κοινόχρηστο δημοτικό χώρο που τους έχει παραχωρηθεί, με σκοπό την εκμετάλλευση περισσότερου ωφέλιμου χώρου για τους ιδίους» (δηλαδή για περισσότερα.. τραπεζάκια έξω)  καταγγέλλει με επιστολή του στην aftodioikisi.gr και τη στήλη «Τα παράπονά σας στο δήμαρχο», e- αναγνώστης και δημότης Λαμιέων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία του, «τις τελευταίες ημέρες στην Πλατεία Ελευθερίας κόπηκαν αιφνίδια, μέσα σε λίγες μόνο ώρες, δύο νεραντζιές».

Ως εκ τούτου, καλεί την αρμόδια Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λαμίεων να μεριμνήσει για το μείζον αυτό θέμα και να τιμωρήσει παραδειγματικά τους ασυνείδητους πολίτες που κόβουν τα δέντρα και προκαλούν καταστροφές στους λιγοστούς πράσινους χώρους της πόλης.

Το  πλήρες κείμενο της επιστολής του δημότη Λαμιέων στην aftodioιkisi.gr και τη στήλη «Τα παράπονά σας στο δήμαρχο», έχει ως εξής:

«Γιατί »αρρωσταίνουν» τα δένδρα στην Λαμία;

Πραγματικό θαύμα συνέβη τις τελευταίες ημέρες στην Πλ.Ελευθερίας στην Λαμία αφού μέσα σε λίγες μόνο ώρες κόπηκαν αιφνίδια δύο νεραντζιές.

Μαθαίνουμε πως τα συγκεκριμένα δένδρα ήταν »άρρωστα» και για αυτό κόπηκαν.

Από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, μερικοί (ευτυχώς όχι πολλοί) καταστηματάρχες »δηλητηριάζουν» δένδρα που βρίσκονται μέσα στον κοινόχρηστο δημοτικό χώρο που τους έχει παραχωρηθεί, με σκοπό την εκμετάλλευση περισσότερου ωφέλιμου για τους ιδίους χώρου.

Παράλληλα, πέρα από του ότι πολλά »άρρωστα» δένδρα βλέπουμε τελευταία να κόβονται στην Λαμία (από τι »αρρώστησαν»; ποιος είναι υπεύθυνος για την περιποίησή τους;) στην ίδια πλατεία υπάρχουν νεραντζιές όπως αυτή στην φωτογραφία που φαίνεται να ασθενεί πραγματικά εδώ και χρόνια χωρίς να παρέμβει η ίδια δημοτική υπηρεσία.

Μήπως τελικά η Υπηρεσία Πρασίνου θα πρέπει να δρομολογήσει μια πλήρη αποτύπωση όλων των δένδρων της πόλης (το πολυσυζητημένο μητρώο δένδρων) ώστε να παρακολουθεί όλες αυτές τις περιπτώσεις, ενώ παράλληλα να ελέγχονται και να τιμωρούνται παραδειγματικά όσοι βάζουν το χεράκι τους και ελαττώνεται το λιγοστό πράσινο στην πόλη μας»;

http://www.aftodioikisi.gr/parapona_sto_dimarxo/lamia-katastimatarxes-kovoun-dendra-gia-na-valoun-trapezia#.US8VG8i2S7c.facebook

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.