ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΙΤΗΣ: Να πάρουν θέση οι βουλευτές για τα αιολικά στην Οίτη

Α ν ο ι χ τ ή   ε π ι σ τ ο λ ή

Να πάρουν θέση οι βουλευτές και τα κόμματα στη Φθιώτιδα και στη Φωκίδα

για τους Αιολικούς Σταθμούς στον ορεινό όγκο της Οίτης

Με δεδομένη τη δραστηριότητα των εταιρειών για την εγκατάσταση των πέντε βιομηχανικών Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ), 37 ανεμογεννητριών, στην Οίτη και ενώ έχουν περάσει δύο χρόνια, που οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν σ’ αυτή την προοπτική, μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει την ουσιαστική παρουσία των βουλευτών και των κομμάτων των δύο Νομών Φθιώτιδας και Φωκίδας.

Δεν τους έχουμε δει να παίρνουν θέση, επίσημα και ανοιχτά, και να ξεκαθαρίσουν: Είναι υπέρ ή κατά των ανεμογεννητριών στην Οίτη;

Να θυμίσουμε ότι:

– Για την αίτηση που αφορά στον ΑΣΠΗΕ στη θέση “ΤΟΥΡΛΑ – ΒΛΙΤΟΤΣΟΥΜΑΡΟ”, των δεκαπέντε ανεμογεννητριών, της εταιρείας ΑΙΟΛΙΚΗ ΟΙΤΗΣ Ε.Π.Ε, έχει εκδοθεί από το ΥΠΕΝ Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), η οποία έχει προσβληθεί από το Δήμο Λαμίας και εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ)

– Για τις τέσσερις αιτήσεις που αφορούν στις θέσεις ΠΥΡΓΟΣ, ΜΑΚΡΥΡΑΧΗ, ΞΕΡΟΒΟΥΝΙ 1 ΚΑΙ ΞΕΡΟΒΟΥΝΙ 2, των είκοσι δύο ανεμογεννητριών, της εταιρείας PK ENERGY lKE, η ΡΑΕ έχει εκδώσει Βεβαιώσεις Παραγωγού, για τις οποίες ο Δήμος Λαμίας έχει προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ζητώντας την ακύρωση τους. Η εταιρεία κατέθεσε δύο Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για διαβούλευση στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο που αφορούν στις θέσεις ΠΥΡΓΟΣ και ΞΕΡΟΒΟΥΝΙ 1, οι οποίες αποσύρθηκαν γιατί δεν είχαν τις Ειδικές Οικολογικές Αξιολογήσεις, που προβλέπει ο Νόμος. Παράλληλα η εταιρεία προχώρησε στην εγκατάσταση ανεμολογικών ιστών.

Να θυμίσουμε επίσης ότι μέχρι στιγμής έχουμε τις ομόφωνες αρνητικές αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Λαμίας και Δελφών, όλων των Τοπικών Κοινοτήτων των 25 χωριών της Οίτης και των Συλλόγων τους, καθώς και την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς για το πάγωμα των αδειοδοτήσεων μέχρι να γίνει η αναθεώρηση του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τις ΑΠΕ. Έχουμε επίσης την αρνητική θέση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σαρακιώτη με τις παρεμβάσεις του στη Βουλή.

Ζητάμε από τους πέντε κυβερνητικούς βουλευτές για μια ακόμα φορά να πάρουν θέση και να δεσμευτούν: Καμία ανεμογεννήτρια στο βουνό της Οίτης! Να ακυρωθεί η ΑΕΠΟ για τη θέση «ΤΟΥΡΛΑ – ΒΛΙΤΟΤΣΟΥΜΑΡΟ» και να ανακληθούν οι Βεβαιώσεις Παραγωγού για τις άλλες τέσσερις θέσεις. Να σταματήσει η ΡΑΕ να δέχεται αιτήσεις για νέες θέσεις ΑΣΠΗΕ, γιατί η Οίτη είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής. Και πρέπει να καταλάβουν ότι η υπομονή μας έχει πια εξαντληθεί!

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΙΤΗΣ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.