Καταγγελίες για απειλές και προπηλακισμούς σε βάρος ενεργών πολιτών στην περιοχή των Λιβανατών

Τις τελευταίες ημέρες γίναμε γνώστες τραμπούκικων κυριολεκτικά ενεργειών και απειλών σε βάρος μελών της Κίνησης Πολιτών για την Προστασία του Περιβάλλοντος Λιβανατών.

Όπως είναι γνωστό ενεργοί πολίτες της περιοχής των Λιβανατών κάνουν κάποιες προσπάθειες να κρατηθεί καθαρή η θάλασσα από τα βοθρολύματα, που κάποιοι ασυνείδητοι τα στέλνουν ασύδοτα στη θάλασσα. Μετά από τις καταγγελίες και μετά τους ελέγχους των αρμοδίων υπηρεσιών, επιβλήθηκαν τα ανάλογα πρόστιμα στους υπεύθυνους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κάποιοι να επιτεθούν με λεκτικές απειλές προπηλακίζοντας μέλη της Κίνησης.

Η δράση των ενεργών πολιτών για καθαρό περιβάλλον και για ποιότητα ζωής δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφεθεί έρμαιο στις απειλές και τους κουτσαβακισμούς συγκεκριμένων προσώπων. Όταν μάλιστα η δραστηριότητα αφορά στη ρύπανση της θάλασσας, που την απολαμβάνουν κάτοικοι όλων των ηλικιών της περιοχής, αλλά και αρκετοί τουρίστες, το γεγονός γίνεται ακόμη πιο ντροπιαστικό για όλους μας.

Η κοινωνία απαιτεί ωριμότητα, διάλογο, καθαρή θάλασσα και καθαρό περιβάλλον και όχι τραμπούκους και φανατικούς, που επιχειρούν να μας σύρουν κυριολεκτικά στο βούρκο. Αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.

Καλούμε τη δημοτική αρχή του Δήμου Λοκρών, όλες τις δημοτικές παρατάξεις, κάθε σύμβουλο ξεχωριστά και κάθε πολίτη, να καταδικάσουν τα φαινόμενα και τις συμπεριφορές αυτές, απόλυτα και καθαρά. Είναι πια ο καιρός να επιλέξουμε ένα καλύτερο αύριο ως κοινωνία και ως πολίτες.

Οι προπηλακισμοί και οι απειλές δεν πρέπει να περάσουν. Η δράση για μια καλύτερη ποιότητα ζωής είναι αδιαπραγμάτευτο δημοκρατικό δικαίωμα του κάθε πολίτη.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΕΡΕΑΣ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.