Κίνηση Πολιτών για την Προστασία της Οίτης: Κάλεσμα σε συνάντηση για συντονισμό του αγώνα (Κυριακή 2/8)

Κυριακή 2 Αυγούστου, στις 11πμ, στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου της Παύλιανης, συνάντηση των Προέδρων, των Τοπικών Συμβούλων των Κοινοτήτων, των ΔΣ των Πολιτιστικών Συλλόγων και των Συλλόγων των Απανταχού των χωριών της Οίτης.

ΟΧΙ ΑΙΟΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΟΙΤΗ!

Η πρόσκληση

Προς

  • τους προέδρους και τα κοινοτικά συμβούλια
  • τα ΔΣ των Πολιτιστικών Συλλόγων και των Συλλόγων των Απανταχού

των χωριών της Οίτης

Αγαπητοί φίλοι,

Είναι γνωστή σε όλους σας η προσπάθεια που γίνεται για να αποτραπεί η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο βουνό της Οίτης. Επιγραμματικά θυμίζουμε ότι στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έχουν κατατεθεί αιτήσεις για την εγκατάσταση πέντε αιολικών σταθμών και 37 ανεμογεννητριών ύψους 120μ, σε υψόμετρα από 1.700 έως 2.100 μέτρα. Η μια αίτηση, που αφορά στη θέση «Τούρλα – Βλιτοτσούμαρο», έχει πάρει τη θετική γνωμοδότηση στο Κεντρικό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης και αναμένεται η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, οι δε άλλες τέσσερις στις θέσεις Πύργος, Ξεροβούνι(2) και Μακρυράχη, είναι στη φάση της αξιολόγησης των αιτήσεων παραγωγής.

Να θυμίσουμε επίσης ότι μέχρι στιγμής έχουμε τις ομόφωνες αρνητικές αποφάσεις και τα ψηφίσματα του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς, του ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και των Δημοτικών Συμβουλίων Λαμίας και Δελφών, που ενισχύουν τον αγώνα μας. Η μαζική δε, πέρα από κάθε προσδοκία, συμμετοχή των πεντακοσίων και πάνω κατοίκων της περιοχής και φίλων της Οίτης στη μεγαλειώδη ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΉ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ – ΠΟΡΕΊΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΟΙΤΗΣ, που πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαΐου στην περιοχή «Τούρλα – Βλιτοτσούμαρο», μας δυναμώνει επίσης.

Στα πλαίσια αυτά θεωρήσαμε σκόπιμο να γίνει μια συνάντηση των Προέδρων, των Τοπικών Συμβούλων των Κοινοτήτων, των ΔΣ των Πολιτιστικών Συλλόγων και των Συλλόγων των Απανταχού των χωριών της Οίτης, προκειμένου να συζητηθούν όλες οι παράμετροι του αγώνα μας και να συντονίσουμε τη δράση μας ως τοπικές κοινωνίες, ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί, για το επόμενο διάστημα.

Η συνάντηση θα γίνει την Κυριακή 2 Αυγούστου, στις 11πμ, στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου της Παύλιανης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα των μελών της Κίνησης.

Η Συντονιστική Επιτροπή της Κίνησης Πολιτών για την Προστασία της Οίτης

Γερονικολού Ελένη                                            6978812316

Γιάννακας Γιώργος                                           6972021795

Δημόπουλος Δημήτρης πρόεδρος ΕΟΣ Λαμίας    6944574014

Πρατήλας Λουκάς εκπρόσωπος ΤΡΑΧΙΝΑ         6932271106

Σβώλης Γιάννης εκπρόσωπος ΟΜΦΙΔΑΣ           6947974507

Σκούρας Θανάσης                                             6977270513

Σταμέλλος Στέφανος                                          6977261256

Τραχανάς Βασίλης                                            Π6944535718

Στο χάρτη της ΡΑΕ τα πέντε αιολικά στην Οίτη [http://www.rae.gr/geo/], στα όρια του Εθνικού Δρυμού και της περιοχής NATURA και εντός της Σημαντικής Περιοχής για τα Πουλιά…

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.