Κάποιοι μας περιμένουν να κουραστούμε…είμαστε εδώ και συνεχίζουμε!

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών απέρριψε τις Αιτήσεις Ακύρωσης, που είχε ασκήσει ο Δήμος Λαμίας κατά των τεσσάρων (4) Βεβαιώσεων Παραγωγού των Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Α.Σ.Π.Η.Ε.) και την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Οίτη του Ομίλου Πετρόχειλου, και συγκεκριμένα στις θέσεις: Ξεροβούνι 1, Ξεροβούνι 2, Μακρυράχη και Πύργος.

Με απλά λόγια, το Διοικητικό Εφετείου Αθηνών «πέταξε» από πάνω του, το «βάρος» της κρίσης ότι το σύστημα, που έχει «στηθεί» για την αυτοματοποιημένη – ηλεκτρονική έκδοση των Βεβαιώσεων Παραγωγού από την ΡΑΕ, χωρίς κανέναν ουσιαστικό έλεγχο, είναι αντίθετο στις πάγιες -και συνταγματικά κατοχυρωμένες- αρχές της νόμιμης αιτιολόγησης των διοικητικών πράξεων. Επέλεξε να μην «απαντήσει» καν εμπεριστατωμένα στα νομικά ζητήματα, που τέθηκαν με τις Αιτήσεις Ακύρωσης.

Τα ζητήματα που τέθηκαν με τις Αιτήσεις Ακύρωσης, όπως της αντισυνταγματικότητας των διατάξεων που αφαιρούν τον έλεγχο του αιολικού δυναμικού μιας περιοχή ενόψει έκδοσης μίας Βεβαίωσης Παραγωγού, απορρίφθηκαν με πλημμελέστατες και αντιφατικές αιτιολογίες από το Δικαστήριο.

Θεωρούμε απαραίτητη και κρίσιμη την προσβολή των επίμαχων Αποφάσεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, πράγμα που θεωρούμε ότι θα κάνει ο Δήμος Λαμίας, εξαντλώντας τα περιθώρια νομιμότητας ως προς τις αρχικές Βεβαιώσεις Παραγωγού της εταιρείας.

Κάποιοι μας περιμένουν να κουραστούμε… Είμαστε εδώ! και αισιόδοξοι. Μας γεμίζει αισιοδοξία το δίκιο του αγώνα μας, οι αντιδράσεις του κόσμου, οι ομόφωνες αποφάσεις της αυτοδιοίκησης, οι αρνητικές γνωμοδοτήσεις των Υπηρεσιών στη διαβούλευση της ΜΠΕ. Είμαστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό για την Οίτη. Ξέρουμε ότι τα ζητήματα αυτά δεν είναι μόνο νομικά. Κυρίως είναι πολιτικά και γι’ αυτό είναι ευάλωτα. Για τον ίδιο λόγο λέμε στην κυβέρνηση, στα κόμματα, στους βουλευτές, στους αιρετούς της αυτοδιοίκησης: Ακυρώστε τα σχέδια! Πάρτε θέση, τι θέλετε για την Οίτη.

Όλοι μαζί στον τίμιο αγώνα για την Οίτη, γιατί ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ! Και το ξέρουν…

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΙΤΗΣ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.