Επίθεση των ΜΑΤ σε πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Άγραφα (video)

Η προγραμματισμένη εδώ και μέρες πορεία διαμαρτυρίας στον «Τύμπανο» για ελεύθερα βουνά χωρίς αιολικά με αίτημα να παύουν οι εργασίες για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών  δέχθηκε επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Διαδηλωτές ενάντια στις ανεμογεννήτριες συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν δημιουργήσει φραγμό  ώστε να μην προσεγγίσει η πορεία το σημείο όπου έχουν ξεκινήσει οι εργασίες. Ακολούθησαν συμπλοκές με τους άνδρες των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν μέλη συλλογικοτήτων και φορέων της περιοχής, καθώς και απλοί πολίτες που εναντιώνονται στα αιολικά πάρκα, κάνοντας λόγο για κίνδυνο μεγάλης οικολογικής καταστροφής. Σημειώνεται ότι στο έργο αντιτίθενται και οι δημοτικές αρχές της ευρύτερης περιοχής.

‼️Σήμερα 06/06/2021 πραγματοποιήθηκε πορεία ενάντια στα αιολικα στα Άγραφα με σκοπό την υπεράσπιση του Τυμπάνου. Κατά την άφιξη μας στα σημεία υπήρχε ήδη έντονη παρουσία της αστυνομίας και ακολούθησε ρίψη δακρυγόνων και χημικών εναντίον των διαδηλωτών κατά της διάρκεια της πορείας. Η καταπάτηση της φύσης και της ελευθερίας δεν έχει σταματημό!!!! Συνεχίζουμε να αγωνιζομαστε!!!!
 
🌿ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΧΩΡΙΣ ΑΙΟΛΙΚΑ 🌿

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.