Εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για το υδροηλεκτρικό στην Παύλιανη- Τι αποφάσισε το Δικαστήριο

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι  της Πέμπτης (18/1) στο Πρωτοδικείο Λαμίας η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων   των κατοίκων της Τ.Κ. Παύλιανης κατά της εγκατάστασης υδροηλεκτρικού  στην κοινότητα τους.

Στη σημερινή διαδικασία το δικαστήριο αποφάσισε  να διατηρηθεί η προσωρινή διαταγή παύσης των εργασιών μέχρι να εκδώσει την οριστική του απόφαση .  Το αποτέλεσμα κρίνεται πολύ θετικό από την Επιτροπή αγώνα των κατοίκων γιατί   τους δίνει χρόνο να οργανώσουν τις επόμενες κινήσεις του αγώνα που έχουν ξεκινήσει και  είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι τη δικαίωση τους.

Οι κάτοικοι έχοντας τη συμπαράσταση πολλών τοπικών  φορεων και πολιτών  προσπαθούν  να αποτρέψουν την δημιουργία  μικρού υδροηλεκτρικού εργοστασίου  από ιδιωτική εταιρία στο ρέμα του χωριού το οποίο  όπως τονίζουν,  θα είναι καταστροφικό για το όμορφο φυσικό περιβάλλον  και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής τους.

Να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι της Παύλιανης έχουν κερδίσει δικαστικά μια πρώτη νίκη με την απόφαση προσωρινής διακοπής των εργασιών του «επενδυτή» μέχρι την οριστική εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Τους κατοίκους στη σημερινή διαδικασία  εκπροσώπησε ο δικηγόρος Τρύφωνας Κόλλιας ενώ  παρών ήταν και ο Πρόεδρός της Τοπικής  κοινότητας Παύλιανης, αυτοδιοικητικοί  και πολλοί πολίτες.

Δυσμενώς πάντως σχολιάστηκε από  μέλη της Επιτροπής αγώνα η απουσία  νομικής εκπροσώπησης  στη σημερινή διαδικασία απο τη νέα δημοτική Αρχή του Δήμου Λαμιέων  με τη δικαιολογία ότι η αρμοδία Επιτροπή δεν πρόλαβε να συνεδριάσει.

13 ώρ. 
🙏🏽Ένα μεγάλο ευχαριστώ!
Σήμερα εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για το Υδροηλεκτρικό στην Παύλιανη! Το αποτέλεσμα ήταν πολύ θετικό για εμάς μιας και μέχρι να μας ανακοινωθεί η απόφαση (μπορεί να πάρει και μήνες) συνεχίζεται η διακοπή των εργασιών!
Αυτό μας δίνει μόνο χρόνο να οργανώσουμε τις επόμενες κινήσεις μας, μας εξασφαλίζει ότι ο επενδυτής δεν θα προχωρήσει τα καταστροφικά σχέδιά του στον τόπο μας.
Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ:
💡στο δικηγόρο μας κ. Τρύφωνα Κόλλια για την εξαιρετική του δουλειά! Είμαστε ευγνώμονες!
💪🏼στην επιτροπή του αγώνα που εργάζεται σκληρά εκ μέρους όλων μας
🖋️🎥 στα ΜΜΕ και κυρίως σε ΟΛΑ τα τοπικά μέσα αλλά και τα εθνικά που έχουν αγκαλιάσει και αναδείξει την πρωτοβουλία μας! Και σήμερα ήταν εκεί το Σταρ Κεντρικής Ελλάδας, η ΕΤ 1, το lamiareport.gr και το Mag24. Σήμαινε πολλά για εμάς…
🫶🏻Όσες και όσους υπέγραψαν και βοήθησαν οικονομικά τον αγώνα μας!
🌲 Τους φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών, την τοπική αυτοδιοίκηση, τις εθελοντικές και αθλητικές ομάδες και τις παρατάξεις που έβγαλαν επίσημες ανακοινώσεις και προώθησαν τον αγώνα μας (η λίστα είναι τεράστια)
Και τέλος
Όλους και όλες εσάς, 12,000 άτομα που ακολουθείτε στενά τον αγώνα μας όλο αυτό το διάστημα και διαδίδετε το μήνυμά μας.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.