Πληγωμένους πελαργούς της Αγίας Παρασκευής φρόντισε ο «Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας»

Άμεσα ανταποκρίθηκε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας όταν κλήθηκε την περασμένη εβδομάδα να προσφέρει βοήθεια σε δύο πληγωμένους πελαργούς της περιοχής της Αγίας Παρασκευής, έξω από τη Λαμία.

Όπως  αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας

«Ο ένας πελαργός είχε κομμένο πόδι, προφανώς από ατύχημα και ο δεύτερος έπεσε από τη φωλιά του και καρφώθηκε στη λόγχη κάγκελου, με συνέπεια να τραυματισθεί σοβαρά. Ανταποκριθήκαμε άμεσα και για τα δύο περιστατικά.

Τα πουλιά μετά τις πρώτες βοήθειες στάλθηκαν στην Αθήνα στο ΑΝΙΜΑ, όπου θα τους προσφερθούν από ειδικούς στα άγρια πουλιά οι θεραπείες που είναι απαραίτητες.

Αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε α)Τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής για την ευαισθητοποίηση που δείχνουν και ειδοποιούν το σύλλογό μας όποτε χρειάζονται βοήθεια οι πελαργοί της περιοχής τους β)Το ΑΝΙΜΑ για την άμεση ανταπόκριση γ) το ΚΤΕΛ Ν.Φθιώτιδας για την άμεση και πάντα αφιλοκερδή μεταφορά των πουλιών στην Αθήνα.

Θεωρούμε ότι στους δύσκολους καιρούς που ζούμε η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας και η αφιλοκερδής προσφορά στην άγρια ζωή, είναι ευοίωνο σημάδι ανθρωπιάς και πολιτισμού».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.