Δημιουργήθηκε κίνηση πολιτών «ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης – Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ»

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου, στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας, έγινε η δεύτερη και ιδρυτική ανοιχτή συνέλευση, με θέμα την δημιουργία και στην περιοχή μας κίνησης, στα πλαίσια του πανελλαδικού δικτύου «Χωρίς Μεσάζοντες».

Αποφασίστηκε η δημιουργία κίνησης με την ονομασία «ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης – Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ». Η κίνηση θα είναι μέλος του πανελλαδικού δικτύου πρωτοβουλιών «Χωρίς Μεσάζοντες», του οποίου το Σύμφωνο συνεργασίας και αλληλεγγύης αποφασίστηκε ομόφωνα η συνυπογραφή και από την πλευρά μας.

Είναι μια κίνηση, ανοιχτή σε όλους, δεν εξαρτάται από κανένα πολιτικό ή άλλο φορέα και αποτελεί σημείο επαφής πολιτών, οι οποίοι μέσω της εθελοντικής προσφοράς έχουν ως στόχο:

1) Την ανάπτυξη πνεύματος και βιώσιμων δομών αλληλεγγύης και συνεργασίας.

2) Την ενίσχυση, ανάπτυξη και προώθηση της ντόπιας παραγωγής.

3) Την απ’ ευθείας διάθεση φθηνών ποιοτικών προϊόντων στους καταναλωτές.

Καλούμε όλους τους ανεξάρτητους ελεύθερους Λαμιώτες, που είναι αποφασισμένοι να προσφέρουν κομμάτι από την καθημερινότητά τους για να πάρουμε όλοι μαζί την ζωή μας στα χέρια μας, να πλαισιώσουν την κίνηση «ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης – Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ».

Καλούμε τους ντόπιους παραγωγούς να συνεργαστούν μαζί μας για την προώθηση, σε δίκαιες τιμές, των τοπικών προϊόντων. Καλούμε επίσης εθελοντές για νομική και φοροτεχνική υποστήριξη, εθελοντές γεωπόνους, κτηνιάτρους, τεχνολόγους τροφίμων και γνώστες πληροφορικής για την τεχνική υποστήριξη της κίνησης.

Προσωρινά θα επικοινωνούμε μόνο μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας από τη διεύθυνση: xmlamias@gmail.com. Στα άμεσα σχέδια της κίνησης είναι η δημιουργία ιστοσελίδας μέσα από την οποία θα αυτοματοποιούνται οι διαδικασίες διάθεσης προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες καθώς και η προετοιμασία, επαφές με παραγωγούς και άλλες κινήσεις, για την πρώτη διάθεση προϊόντων.

Η συντονιστική ομάδα

Επικοινωνία: XMLamias@gmail.com

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.