Βόλος: Μαζικό συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ- Επεισόδια και χημικά έξω από το εργοστάσιο

Επεισόδια έξω από την ΑΓΕΤ  – Εγκλωβισμένοι από χημικά πολίτες- Λιποθυμίες και ασθενοφόρα επί τόπου- Χιλιάδες πολίτες στο συλλαλητήριο κατά της καύσης  σκουπιδιών  από την ΑΓΕΤ

Συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-Lafargeκαι της δημιουργίας εργοστασίου SRF από τον δήμο διοργανώθηκε σήμερα στον Βόλο με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών. Πρόκειται για την τέταρτη μεγάλη κινητοποίηση που διοργανώνεται στην πόλη ενάντια στην καύση σκουπιδιών για την παραγωγή ενέργειας από την τσιμεντοβιομηχανία, έπειτα από τρία χρόνια δυναμικών αγώνων.

Ωστόσο, η φωνή των Βολιωτών δεν εισακούγεται. Τόνοι σκουπιδιών εξακολουθούν να καταφτάνουν προς καύση στην ΑΓΕΤ από τη Νότια Ιταλία, υπάρχουν μέρες που η πόλη πνίγεται κυριολεκτικά από τη μυρωδιά του καμένου πλαστικού, καταγράφονται ρυπαντικά επεισόδια από την τσιμεντοβιομηχανία, αλλά οι μετρήσεις δεν διαπιστώνουν την παραμικρή ατμοσφαιρική ρύπανση.

Επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών κατά της καύσης απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ που πραγματοποίησαν σήμερα χιλιάδες πολίτες στο συλλαλητήριο και πορεία προς το εργοστάσιο. Αστυνομικοί με καπνογόνα και φωτοβολίδες κρότου λάμψης εναντίον του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί έξω από το εργοστάσιο για να τους εμποδίσει. Μεταξύ των διαδηλωτών, ηλικιωμένοι, οικογένειες και πολλοί νέοι άνθρωποι ενώ υπάρχουν λιποθυμίες και επί τόπου έχουν σπεύσει ασθενοφόρα.

Οι αστυνομικοί τοποθέτησαν μία κλούβα αποκόπτοντας τελείως το δρόμος προς την πύλη του εργοστασίου ενώ μία άλλη διμοιρία των ματ βρίσκεται μέσα στο εργοστάσιο.

Νωρίτερα χιλιάδες πολίτες, νέοι, οικογένειες με παιδιά και πιο ηλικιωμένοι είχαν συμμετάσχει στο συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και ενάντια στη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής σκουπιδιών για καύση, που προγραμματίζει η δημοτική αρχή.Μαζί τους και ο γνωστός τραγουδοποιός Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και φώναξαν συνθήματα υπέρ της δημόσιας υγείας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από το Νοσοκομείο και στη συνέχεια πραγματοποίησαν μια γεμάτη παλμό πορεία έως και την ΑΓΕΤ.

ΕΡΤ Βόλου

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.