Έρευνα: Ο καφές κάνει καλό!

Οι ερευνητές του Harvard T. H. Chan School of Public Health, μελετώντας τα αποτελέσματα του καφέ για 30 χρόνια και συνδυάζοντας προηγούμενες έρευνες κατέληξαν ότι ο καφές κάνει καλό.

Στη συγκεκριμένη μελέτη πήραν μέρος πάνω από 200.000 άνθρωποι. Οι μελετητές παρακολουθούσαν την υγεία τους, το ιστορικό τους. Μέσα στα 30 χρόνια, οι 30.000 από τους συμμετέχοντες απεβίωσαν. Οι ερευνητές συνδύασαν τα δεδομένα και κατέληξαν ότι όσοι έπιναν αρκετό καφέ μείωναν τις πιθανότητες θνησιμότητας κατά 5-9% σε σχέση με αυτούς που δεν έπιναν καθόλου.

Τα νούμερα δεν αλλάζουν ακόμη και γι αυτούς που πίνουν παραπάνω από 5 καφέδες την ημέρα!

Πιο συγκεκριμένα, η κατανάλωση καφέ μειώνει τις πιθανότητες πρόωρου θανάτου κατά 15%, αφού παρατηρούνται χαμηλά ποσοστά σε ασθένειες που αφορούν όργανα όπως η καρδιά και το ήπαρ. Τα νούμερα όμως δεν αλλάζουν στον καρκίνο.
Τι γίνεται όμως με αυτούς που συνδυάζουν καφέ και τσιγάρο;

Εκείνοι που δεν καπνίζουν και πίνουν 3-5 φλιτζάνια καφέ την ημέρα κινδυνεύουν κατά 15% λιγότερο σε σχέση με τους καπνιστές που δεν πίνουν καφέ. Η κατανάλωση μεγάλης ή μέτριας ποσότητας καφέ μπορεί να αποτελεί θετικό παράγοντα στην υγεία μας. Έτσι, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι πίνετε καφέ κάνει καλό!
http://www.thepressproject.gr/

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.