Όσκαρ Λαφοντέν: Η Γερμανία έγινε υποτελής στις ΗΠΑ

 Ο Όσκαρ Λαφοντέν κατηγορεί τη γερμανική κυβέρνηση ότι δεν ενεργεί προς το συμφέρον της χώρας, τονίζοντας ότι εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην πολιτική της Ουκρανίας και της Ρωσίας.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να ενεργήσει για τα δικά της συμφέροντα», δήλωσε ο Λαφοντέν στην εφημερίδα «Junge Welt», που εκδίδεται στο Βερολίνο. «Αντίθετα, κάνετε πολύ κακό στον εαυτό σας ως σκληρός υποτελής των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε.

Ο  78χρονος πρώην πρόεδρος του SPD και του κόμματος της Αριστεράς  στη Γερμανία, δήλωσε ότι εγκαταλείπει SPDεπειδή δεν αποτελεί πλέον μια “αριστερή εναλλακτική” στο πολιτικό σύστημα της χώρας.αποδίδει την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία στο γεγονός ότι η Δύση αγνόησε τα ρωσικά συμφέροντα ασφαλείας. «Η Μόσχα επισημαίνει εδώ και 20 χρόνια ότι η Ουκρανία δεν πρέπει να γίνει δεκτή στο ΝΑΤΟ», τόνισε ο Λαφοντέν.

Ο Λαφοντέν επικρίνει επίσης ρητά τους Πράσινους για τη θέση τους σχετικά με τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία. «Οι Πράσινοι, που κάποτε είχαν μια ισχυρή ειρηνιστική πτέρυγα, έχουν γίνει οι μεγαλύτεροι πολεμοκάπηλοι στη Γερμανία από τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας», είπε. Το κόμμα είναι «το διευρυμένο χέρι των ΗΠΑ» στην Bundestag.

«Υποστηρίζουν κάθε απόφαση των ΗΠΑ όταν πρόκειται για πολέμους», υπογράμμισε.

Ο Λαφοντέν αποχώρησε από το Κόμμα της Αριστεράς τον Μάρτιο του 2022 μετά από διαμάχες με συναδέλφους του κόμματος.   Ο 78χρονος πρώην πρόεδρος του SPD , πρώην πρωθυπουργός του κρατιδίου του Ζάαρ και  πρώην υπουργός Οικονομικών της πρώτης κυβέρνησης Σοσιαλδημοκρατών-Πράσινων, δήλωσε ότι εγκαταλείπει SPD επειδή δεν αποτελεί πλέον μια “αριστερή εναλλακτική” στο πολιτικό σύστημα της χώρας.

Στην ανακοίνωσή του ο Όσκαρ, όπως τον αποκαλούν φίλοι και εχθροί στο Ζάαρ αλλά και σε ολόκληρη τη Γερμανία, έγραψε ότι «ήθελα να υπάρχει μια αριστερή εναλλακτική στην πολιτική της κοινωνικής ανασφάλειας και της ανισότητας στο πολιτικό φάσμα, γι’ αυτό συνίδρυσα το κόμμα Die Linke. Η σημερινή Αριστερά έχει εγκαταλείψει αυτή την προσπάθεια». Υποστήριξε δε ότι από το 2015 έχει γίνει ένα κόμμα «στο επίκεντρο του οποίου δεν βρίσκονται πλέον τα συμφέροντα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, ούτε μια εξωτερική πολιτική που βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο και στην ειρήνη».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.