Φρίκη στη Γάζα μετά την εκεχειρία- Εκατοντάδες άμαχοι νεκροί από τους Ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Μετά το τέλος της εκεχειρίας, το Ισραήλ βομβαρδίζει ανελλιπώς το νότιο τμήμα της Λωρίδας, όπου στην αρχή του πολέμου είχε ζητήσει από τους Παλαιστινίους να διαφύγουν χτυπώντας αμάχους  και παιδιά με τη Χαμάς να απαντά  με ομοβροντία ρουκετών.

Οι διαπραγματεύσεις για νέα εκεχειρία στη Γάζα κατέρρευσαν με το Ισραήλ να αποσύρει χθες τους διαπραγματευτές του από το Κατάρ υποστηρίζοντας ότι οι όροι συμφωνίας παραβιάστηκαν από τη Χαμάς, η οποία διαμηνύει πως οι συνομιλίες ανταλλαγής αιχμαλώτων-κρατουμένων δεν θα συνεχιστούν μέχρι να σταματήσει η επίθεση στη Γάζα.

«Λέω καθαρά και ξάστερα: Θα συνεχίσουμε τον πόλεμο μέχρι να πετύχουμε όλους τους στόχους μας... Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να πετύχουμε αυτούς τους στόχους εκτός από τη νίκη και κανένας τρόπος να κερδίσουμε εκτός από την χερσαία εισβολή», τόνισε σε συνέντευξη του ο Νετανιάχου.

Πάνω από 240 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά τη λήξη της ανακωχής ενώ άλλοι 650 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε «εκατοντάδες αεροπορικές επιθέσεις, πλήγματα του πυροβολικού και βομβαρδισμούς από θαλάσσης, σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε η κυβέρνηση της Χαμάς σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι οι ισραηλινές δυνάμεις «στοχοποίησαν κυρίως τη Χαν Γιούνες, όπου δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν με τους κατοίκους τους μέσα σε αυτά».

Σύμφωνα με το Al Jazeera, δεκάδες ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα έφτασαν στον καταυλισμό Ain al-Sultan, βόρεια της Ιεριχώ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, με τους στρατιώτες να προχωρούν σε επιδρομές σε σπίτια.

«Αυτή τη στιγμή χτυπάμε στρατιωτικούς στόχους της Χαμάς σε όλη της Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ο Τζόναθαν Κόνρικους, εκπρόσωπος του στρατού.

Την αγωνία του για την κατάσταση που επικρατεί στη Γάζα μετά την κατάρρευση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, εξέφρασε ο υπεύθυνος των ανθρωπιστικών ζητημάτων και συντονιστής αρωγής έκτακτης ανάγκης του ΟΗΕ, Μάρτιν Γκρίφιθς.

Σε δήλωσή του εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το γεγονός πως «σχεδόν δύο μήνες μετά τις μάχες, τα παιδιά, οι γυναίκες και οι άνδρες της Γάζας είναι όλοι τρομοκρατημένοι. Δεν έχουν πουθενά ασφαλές μέρος να πάνε και πολύ λίγα για να επιβιώσουν. Ζουν περιτριγυρισμένοι από ασθένειες, καταστροφή και θάνατο».

https://www.youtube.com/watch?v=gCNeDWCI0vo

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.