Τσαβούσογλου: Θα συνεχίσουμε τις έρευνες αν απορριφθεί η συνεκμετάλλευση

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις για φυσικό αέριο στη θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά της Κύπρου αν η κυπριακή Κυβέρνηση δεν αποδεχτεί την πρόταση για συνεργασία που υπέβαλε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

O Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας  σε άρθρο του στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα Kıbrıs Postası (Cyprus Post), αναφέρθηκε  εφ όλης της ύλης στο θέμα των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, την τουρκική υφαλοκριπίδα και την επίλυση του Κυπριακού.

Στο άρθρο του ο κ. Τσαβούσογλου, πέρα από την επανάληψη των θέσεων της Αγκυρας που διατυπώθηκαν στην χθεσινή γραπτή ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, διαμηνύει πως εαν απορριφθεί η πρόταση που κατέθεσε η τουρκοκυπριακή πλευρά στον ΟΗΕ για σύσταση επιτροπής με στόχο την απο κοινού εκμετάλλευση των φυσικών πόρων του νησιού, η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνες για εξώρυξη σε περιοχές στις οποίες έχει λάβει «αδειοδότηση» από τις «τουρκοκυπριακές αρχές» με «αποφασιστικότητα και χωρίς να υπάρξει αλλαγή» και χαρακτηρίζει απαράδεκτο το ότι «η ελληνοκυηπριακή πλευρά που εμποδίζει την επίλυση, να αφήνει τους Τουρκοκύπριους να επωφεληθούν από τους φυσικούς πόρους μετά τη λύση»

Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Μ. Τσαβούσογλου  δήλωσεότι η πρόταση του κ. Ακιντζί για συνεργασία των δύο πλευρών στην Κύπρο σε θέματα εξερεύνησης και εκμετάλλευσης φυσικού αερίου μπορεί να συμβάλει στη σταθερότητα και στην ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.