Τρένα της ντροπής: Αντί για την Αυστρία μεταφέρουν πρόσφυγες σε κέντρα κράτησης(Βίντεο+Φωτο)

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στην Ουγγαρία μετά την απόφαση της κυβέρνησης να παραπλανήσει χιλιάδες πρόσφυγες και αντί να τους επιτρέψει να επιβιβασθούν στα τρένα με προορισμό την Αυστρία και την Γερμανία, επιχειρεί να τους υποχρεώσει να μεταβούν σε καταυλισμούς.

60f41f0e29-550x330

Δεκάδες μετανάστες έχουν ξαπλώσει πάνω στις γραμμές του τρένου σε έναν σταθμό στην ουγγρική πόλη Μπίτσκε, όπου τους μετέφεραν διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση των αρχών, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν εκτεταμένα επεισόδια.

22764415_2015_09_03t112606z_1658139331_lr2eb930vr65b_rtrmadp_3_europe_migrants_hungary.limghandler

Χρειάστηκαν έως και δέκα αστυνομικοί με εξάρτυση κατά των διαδηλώσεων για να τους απομακρύνουν, δήλωσε δημοσιογράφος του Ρόιτερς που ήταν παρών.

Άλλοι μετανάστες που εγκλωβίστηκαν στην υπόγεια διάβαση του σιδηροδρομικού σταθμού, απώθησαν δεκάδες αστυνομικούς που είχαν σταθεί στην κορυφή της σκάλας ώστε να τους εμποδίσουν να επιβιβαστούν στο τρένο.

Άλλοι πάλι έτρεχαν και άλλοι φώναζαν, κρεμασμένοι από τα παράθυρα του τρένου, «όχι στους καταυλισμούς».

Το τρένο είχε αναχωρήσει από τον σταθμό της Βουδαπέστης το μεσημέρι της Πέμπτης με περίπου εκατό πρόσφυγες, καθώς και αστυνομικούς που φορούσαν κράνη, επισήμως με προορισμό την πόλη Γκιόρ, που βρίσκεται στα μισά του δρόμου ανάμεσα στη Βουδαπέστη και τη Βιέννη και κοντά στα σύνορα με τη Σλοβακία.

Ο εθελοντής κ. Μάρτον Μπιζτράι, που εργάζεται στην υποδοχή των προσφύγων στον σταθμό,  είχε δηλώσει ότι η αναχώρηση των τρένων έχει σκοπό να παγιδεύσει τους πρόσφυγες. «Νομίζω πως είναι ένα κόλπο της κυβέρνησης, της αστυνομίας και της εταιρίας σιδηροδρόμων» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Θέλουν απλώς να τους τους διώξουν από εδώ και να τους στείλουν σε καταυλισμούς. Είναι πολύ κυνικό» είπε.

hitandrun.gr

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.