Τουρκία: Παρακρατικοί δολοφόνησαν εργαζόμενη του φιλοκουρδικού κόμματος (HDP)

Ένοπλη επίθεση και εμπρησμός πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 17 Ιουνίου, στα γραφεία του φιλοκουρδικού κόμματος της δημοκρατικής Αριστεράς (HPD) στη Σμύρνη. με αποτέλεσμα μία  γυναίκα η Deniz Poyraz υπάλληλος του κόμματος, να χάσει τη ζωή της.

Πρόκειται για μια ακόμη παρακρατική επίθεση στα γραφεία του HDP, η οποία έρχεται ως αποκορύφωση της απαράδεκτης εκστρατείας εκφοβισμού και ποινικοποίησης της δημοκρατικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία.

Ο δράστης εισήλθε στο επαρχιακό γραφείο του HDP στον δεύτερο όροφο γύρω στις 11.05 π.μ. το πρωί της Πέμπτης 17 Ιουνίου και πυροβόλησε μέχρι θανάτου την υπάλληλο Deniz Poyraz».

Τον φερόμενο ως δράστη συνέλαβε η αστυνομία σύντομα, σύμφωνα με τουρκικά μέσα, ενώ το HDP ρίχνει την ευθύνη στην τουρκική κυβέρνηση. «Η φίλη μας, Deniz Poyraz, δολοφονήθηκε κατά την επίθεση στο κτίριο της περιοχής Σμύρνης. Ο υποκινητής και ο ηθικός αυτουργός αυτής της βάναυσης επίθεσης είναι η κυβέρνηση AKP-MHP και το Υπουργείο Εσωτερικών που στοχεύουν συνεχώς το κόμμα μας και τα μέλη μας» λέει ανάρτηση του κόμματος στο Twitter.

 
 
HDP English @HDPenglish
 
Our friend, Deniz Poyraz, was murdered in the attack on our İzmir district building. The instigator and abettor of this brutal attack is the AKP-MHP government and the Ministry of Interior which constantly targets our party and our members. #HDPhalktır

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.