Τουρκία: Η μεγάλη διαδήλωση στην πλατεία Ταξίμ με σύνθημα «ούτε πραξικόπημα, ούτε σαρία»

Δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι πολίτες ανταποκρίθηκαν την Κυριακή στο κάλεσμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης. Το κάλεσμα είχε και τη συμμετοχή του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν.

Το πλήθος άρχισε να φτάνει ήδη από τη 1 μ.μ., πολύ πριν τις 6:00 μ.μ. -ώρα συγκέντρωσης- καθώς η αστυνομία ξεκίνησε την απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων από νωρίς.

Με συνθήματα υπέρ της δημοκρατίας, όπως «ούτε πραξικόπημα, ούτε σαρία» και «η Τουρκία είναι κοσμική και θα παραμείνει κοσμική», χιλιάδες Τούρκοι πολίτες έδωσαν, οκτώ ημέρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, δυναμικό παρόν, θέλοντας να καταγγείλουν τους πραξικοπηματίες της 15ης Ιουλίου, αλλά και να εκφράσουν την ανησυχία τους για την απάντηση της τουρκικής ηγεσίας στην αποτυχημένη απόπειρα με τα εκτεταμένα πογκρόμ κατά του στρατού, της δικαιοσύνης, της εκπαίδευσης και των μέσων ενημέρωσης.

Το «παρών» έωσαν οι 133 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά πρώην υπουργοί του Ερντογάν. 

Τη Δευτέρα, τα τρία από τα τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης –εκτός του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP)– θα συναντηθούν με τον Ερντογάν, μετά από πρόσκληση που απηύθυνε σε μία κίνηση πολιτικής συναίνεσης. 

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.