Τέλος τα εμβόλια της AstraZeneca για την Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν δήλωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ανανέωσε την παραγγελία της για τα εμβόλια της AstraZeneca κατά της COVID-19 για μετά τον Ιούνιο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον προηγούμενο μήνα ενεργοποίησε νομικές ενέργειες κατά της AstraZeneca για τη μη τήρηση του συμβολαίου της, αναφορικά με την παράδοση των εμβολίων της κατά της COVID-19, αλλά και για την απουσία ενός «αξιόπιστου» σχεδίου από την εταιρία, για τη διασφάλιση της εμπρόθεσμης παράδοσης των εμβολίων.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη συμφωνία με τις εταιρείες Pfizer και BioNTech για την προμήθεια 900 εκατομμυρίων εγγυημένων δόσεων του εμβολίου κατά του κορονοϊού, με το δικαίωμα αγοράς ακόμη 900 εκατομμυρίων δόσεων, για την περίοδο 2021-2023, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν. Όπως τόνισε, θα ακολουθήσουν άλλα συμβόλαια και άλλες τεχνολογίες εμβολίων.

Από την πλευρά της η εταιρεία, μέσω του διευθύνοντος συμβούλου της, Πασκάλ Σοριότ, απάντησε πως δεν θεωρεί ότι αυτή υποσχέθηκε περισσότερα από όσα μπορούσε να στείλει. Ο Σοριότ υπεραμύνθηκε των προσπαθειών της εταιρείας τονίζοντας ότι σε γενικές γραμμές η ομάδα της πρέπει να είναι περήφανη για ό,τι έχει κάνει για τον κόσμο και τη διαφορά που έκανε με τις ζωές που έσωσε.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.