Σύνοδος Κορυφής στη σκιά των διαπραγματεύσεων

Στις Βρυξέλλες πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής, με δύο ώρες καθυστέρηση από την προγραμματισμένη ώρα εξαιτίας της παράτασης των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία, στο Μίνσκ, όπου κατέληξαν σε συμφωνία εκεχειρίας. Κεντρικά θέματα στην ατζέντα της Συνόδου είναι το ζήτημα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και η Ουκρανική κρίση. Ωστόσο στο προσκήνιο θα βρεθεί και το ζήτημα της Ελλάδας.

 

Σημειώνεται πως η δίωρη αναβολή κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να παραστούν στη Σύνοδο ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, αλλά και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, οι οποίοι βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ανέφερε πως θα ζητήσει από τον πρόεδρο του Eurogroup να ενημερώσει τους αρχηγούς των κρατών-μελών για τα αποτελέσματα της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup και πως  έχει ενδιαφέρον «να ακούσουμε τι έχει ο Αλέξης Τσίπρας να μας πει για αυτό».

Συνεχής ενημέρωση

16:01: «Μια αλλαγή κυβέρνησης δεν είναι λόγος για συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ούτε κάποιος μπορεί απλά να λέει ότι ο ελληνικός πληθυσμός ψήφισε λάθος», δήλωσε ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής. «Χρειαζόμαστε λύσεις, αντί των πολύμηνων εικασιών περί ενός Grexit, που οδηγούν μόνον σε μια νέα ανασφάλεια», σημείωσε.

15:50: Την πεποίθησή του πως μαζί «μπορούμε να επουλώσουμε τις πληγές της λιτότητας», εξέφρασε πριν από λίγο, προσερχόμενος στο πρώτο του Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

15:44: Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, αναφέρθηκε στην Ουκρανία, λέγοντας πως οι επόμενες ώρες είναι ιδιαίτερα σημαντικές και πως όλα μπορούν να αλλάξουν, τονίζοντας πως τίποτα δεν εγγυάται την επιτυχία της συμφωνίας με το Κίεβο.

15:30: Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, είπε πως η βρετανική οικονομία επηρεάζεται από το αδιέξοδο Ελλάδας – Ευρωζώνης, καθώς και ότι αναμένει την πρώτη του συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.