Σύγκρουση τρένων στη Νότια Ιταλία. 23 νεκροί και 50 τραυματίες ο απολογισμός του τραγικού δυστυχήματος

Αυξήθηκε στους είκοσι τρεις νεκρούς και πενήντα τραυματίες, ο απολογισμός του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 11/7 στην Κάτω Ιταλία. Τα περισσότερα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος ήταν εργαζόμενοι, φοιτητές και τουρίστες που κατευθύνονταν στο αεροδρόμιο του Μπάρι. 

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο απολογισμός των θυμάτων δεν είναι ακόμη οριστικός. Πολλοί επιβάτες, όπως αναφέρει η La Republica έχουν παγιδευτεί στα βαγόνια από τη σφοδρότατη σύγκρουση των δύο τρένων στις γραμμές μονής τροχιάς. Τα πρώτα βαγόνια των δύο τρένων έχουν διαλυθεί εντελώς. Μεταξύ των διασωθέντων τραυματιών υπάρχει και ένα μικρό παιδί που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελικόπτερο. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, πέντε τραυματίες νοσηλεύονται σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση.

O Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλλα, χαρακτήρισε το δυστύχημα «μια απαράδεκτη τραγωδία» και ζήτησε να ερευνηθούν άμεσα και σε βάθος τα αίτια της τραγωδίας ενώ ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι επέστρεψε αμέσως στην Ρώμη από το Μιλάνο για να παρακολουθήσει τον συντονισμό των πρώτων βοηθειών

Στο μεταξύ, η εισαγγελία της πόλης Τράνι, κοντά στο Μπάρι, ξεκίνησε έρευνα κατά αγνώστων με την κατηγορία πολλαπλής ανθρωποκτονία εξ αμελείας και σιδηροδρομική τραγωδία. Δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί, αν το τραγικό δυστύχημα οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος ή σε μηχανική βλάβη.

Ο ένας μηχανοδηγός, όπως έγινε γνωστό, έχασε την ζωή του, ενώ ο δεύτερος, μέχρι αυτή την στιγμή, αγνοείται.

Αμέσως μετά τη σφοδρή σύγκρουση επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής και σωστικά συνεργεία που δίνουν μάχη για τη διάσωση των ανθρώπων από τα συντρίμμια των τρένων.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.