Συγκλονίζει τη Γαλλία ο αποκεφαλισμός του καθηγητή που έδειξε σκίτσα του Μωάμεθ- 9 συλλήψεις

 H χθεσινή  δολοφονία του καθηγητή, Σαμιέλ Πατί με αποκεφαλισμό , που έδειξε στους μαθητές του σκίτσα του Μωάμεθ συγκλονίζει τη Γαλλία, η οποία επλήγη για ακόμη μια φορά από μια «ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση», όπως τη χαρακτήρισε ο Εμανουέλ Μακρόν, τρεις εβδομάδες μετά την επίθεση μπροστά στα παλιά γραφεία του σατιρικού εντύπου Charlie Hebdo.

Η αστυνομία πυροβόλησε και  σκότωσε τον δράστη λίγα λεπτά μετά την δολοφονία του 47χρονου καθηγητή Σαμιέλ Πατί μέρα μεσημέρι στο προάστιο Κονφλάν Σεντ Ονορίν την Παρασκευή.

Ο 18χρονος, ο οποίος αποκεφάλισε έναν καθηγητή Ιστορίας σε δρόμο σε προάστιο του Παρισιού, έξω από το σχολείο όπου δίδασκε το θύμα, είχε πλησιάσει μαθητές στον δρόμο και τους είχε ζητήσει να του δείξουν ποιος είναι, δήλωσε σήμερα ο εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής Ζαν-Φρανσουά Ρικάρ. Σε συνέντευξη Τύπου ο Ρικάρ είπε ακόμη ότι ο γεννημένος στη Ρωσία τσετσενικής καταγωγής δράστης, μετά τον αποκεφαλισμό του καθηγητή ανήρτησε μια φωτογραφία του πτώματος του καθηγητή στο Twitter, συνοδευόμενη από ένα μήνυμα που αναλάμβανε την ευθύνη για τον φόνο.
Ο Ρικάρ είπε ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός ανήκε στον δράστη.Η ανάρτηση αφαιρέθηκε γρήγορα από το Twitter, το οποίο ανέφερε ότι ανέστειλε τον λογαριασμό επειδή παραβιάζει την πολιτική της εταιρείας.

Πέντε επιπλέον πρόσωπα τέθηκαν υπό κράτηση κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Γαλλία μετά την δολοφονία καθηγητή ιστορίας κοντά σε σχολείο σε δυτικό προάστιο του Παρισιού, με τα οποία ανέρχεται σε 9 ο συνολικός αριθμός των προφυλακισμένων στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής, δήλωσε σήμερα δικαστική πηγή.
 
Μεταξύ των πέντε νέων προσώπων που συνελήφθησαν βρίσκονται δύο γονείς μαθητή –ένας άνδρας και η σύζυγός του– του σχολείου της Κονφλάν Σεντ Ονορίν, όπου δίδασκε ο καθηγητής. Τα πρόσωπα αυτά είχαν διένεξη με τον καθηγητή όσον αφορά τα σκίτσα του Μωάμεθ που είχε δείξει στην τάξη. Οι άλλοι τρεις από τους επιπλέον πέντε που συνελήφθησαν δεν ανήκουν στο οικογενειακό περιβάλλον του δράστη. Τέσσερα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος, που ανήκουν στο οικογενειακό περιβάλλον του δράστη, είχαν συλληφθεί νωρίτερα στο Εβρέ, στη βορειοδυτική Γαλλία.
 
«Δεν θα νικήσουν. Ο σκοταδισμός δεν θα νικήσει», δήλωσε ο Εμμανουέλ Μακρόν. Ο Μακρόν και ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ επισκέφθηκαν την Κονφλάν Σεντ Ονορίν λίγες ώρες μετά την επίθεση, ενώ συνεκλήθη κυβερνητικό συμβούλιο αντιμετώπισης κρίσης για να εξετάσει το έγκλημα αυτό. «Ένας από τους πολίτες μας δολοφονήθηκε σήμερα επειδή δίδασκε, επειδή δίδασκε στους μαθητές την ελευθερία της έκφρασης», τόνισε ο Μακρόν.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.