Στα πρόθυρα εμφυλίου η Αίγυπτος- 16 νεκροί τη νύχτα

Στους 16 έφτασε ο αριθμός των νεκρών στην Αίγυπτο στη διάρκεια της νύχτας εξαιτίας των αιματηρών συγκρούσεων που ξέσπασαν μεταξύ υποστηρικτών του Προέδρου Μόρσι και των δυνάμεων ασφαλείας, κοντά στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου.

Οπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη δηλώσεις εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, τουλάχιστον 200 άτομα έχουν τραυματιστεί.
Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσαν ότι οι υποστηρικτές του Μόρσι συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters ότι πυροβολισμοί ακούγονταν διαρκώς κατά τη διάρκεια των συμπλοκών.

«Θα δώσουμε το αίμα μας»

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, το Ανώτατο Συμβούλιο των Ενόπλων Δυνάμεων (SCAF) ανακοίνωσε, μέσω ανάρτησης στο Facebook με τίτλο «Οι τελευταίες ώρες», ότι οι στρατιώτες είναι έτοιμοι να πεθάνουν για να υπερασπιστούν τους πολίτες από τη δράση των «τρομοκρατών και των ανόητων».

Στην δημοσίευση, η οποία αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του SCAF στο Facebook, αναφέρεται συγκεκριμένα: «Ορκιζόμαστε στο Θεό ότι θα θυσιάσουμε ακόμα και το αίμα μας για την Αίγυπτο και τους πολίτες της, για την υπεράσπισή τους ενάντια σε κάθε τρομοκράτη, ριζοσπάστη ή ανόητο».

Η δήλωση αναρτήθηκε 3 ώρες μετά το τηλεοπτικό διάγγελμα του Προέδρου της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι, με το οποίο απέρριψε το τελεσίγραφο του στρατού να παραιτηθεί και να μοιραστεί την εξουσία με τους αντιπάλους του.

Στρατιωτική πηγή δήλωσε ότι η ανακοίνωση εκ μέρους του Στρατού της χώρας, καθιστά σαφή την πρόθεση των Ενόπλων Δυνάμεων να μην υποχωρήσουν στις απαιτήσεις τους.

«Κήρυξη εμφυλίου πολέμου»

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης χαρακτήρισε την ομιλία του Προέδρου Μόρσι κήρυξη εμφυλίου πολέμου, επειδή αγνόησε τις απαιτήσεις της αντιπολίτευσης να παραιτηθεί, κάτι που υποστηρίζουν οι πολίτες μέσω των μαζικών κινητοποιήσεών τους.

Απορρίπτοντας επανειλημμένως τις εκκλήσεις του Μόρσι για διάλογο, ο Κάλεντ Νταγούντ, εκπρόσωπος του Εθνικού Μετώπου Σωτηρίας, δήλωσε στο Reuters: «Αυτή είναι μια ανοικτή πρόσκληση για εμφύλιο πόλεμο. Ο πρόεδρος συνεχίζει να αρνείται τα αιτήματα του αιγυπτιακού λαού και πρέπει να παραιτηθεί»

ΠΗΓΗ: http://www.theinsider.gr/

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.